Nagyon nehéz tavasz következik – idegenben kell nyernie a riválisok ellen a kéziseknek

 Nincs mit szépíteni, az ősz nem sikerült jól a férfi kézilabdások számára. A vezetés edzőt váltott, új játékosokat igazolt, és bízik a jobb tavaszban. Varga Zsolt szakmai igazgató szerint fontos lesz a jó rajt.

- Új felállásban kezdte az évet az NYKC. Az eredmények indokolták a váltást?

- Sajnos nem úgy sikerült az ősz, ahogy elterveztük. Az eredeti célkitűzés az volt, hogy az 5-8. hely valamelyikén zárjuk az idényt, de ettől elmaradtunk. Olyan mérkőzéseket buktunk el, melyeket kötelező lett volna megnyerni – gondolok itt a Debrecen, a Balmazújváros, a Mizse vagy a Törökszentmiklós Székács elleni mérkőzésekre. Nagyon sokba kerülhetnek ezek a hiányzó pontok, ezért úgy döntöttünk, változtatunk a szakmai felálláson. A januári felkészülést már Kaplonyi Zoltán vezeti Granjean Gábor segítségével.

- Miért Kaplonyi Zoltánra esett a választás?

- Őt nem kell bemutatni a nyíregyházi szurkolóknak, évekig játszott a csapatban. Több mint egy évtizedes élvonalbeli múlt van a háta mögött, mind emberileg, mind szakmailag jó választásnak tűnik.

- Sorsdöntő lesz az első két meccs a Debrecen és az Ózd ellen?

- Ha nem is sorsdöntő, de mindenképp lendületet adhat az egész tavaszra, mivel konkurensekről van szó. Nagyon kiegyenlített a mezőny az 5-12. hely között, az első négy kiemelkedik. Azért is kellene nyernünk, mert a tabella második felében lévők között a napi forma dönthet.

- Nem túl kedvező, hogy a riválisok közül többel is idegenben játszunk. Ez mennyire nehezíti a helyzetet?

- Nagyon. A hét meccsből ötször utazunk idegenbe, ezek kiesési rangadók lesznek. Ezért is igyekeztünk a keretet is megerősíteni.

- Négyen érkeztek, közülük ketten nyíregyháziak. Szándékos volt, hogy helyieket próbáltak visszacsábítani?

- Igen, és lehetőséget kapnak a saját nevelésű fiatalok is. Erdős Zoltánra a Sportcentrumnál edzőként is számítunk, Fábián Vince pedig a NEKA-tól jött vissza. Ózdról is érkezik két játékos, Lestál Martin és Nyitrai János. Bízom abban, hogy eredményesek leszünk velük.

Dankó László