Nagymacskák a főszerepben – Rengetegen voltak kíváncsiak a Vadvilág Világnapjára

Rengeteg látogató érkezett a Nyíregyházi Állatparkba március 3-án, a Vadvilág Világnapján.


A hideg idő ellenére is megtelt látogatókkal a Nyíregyházi Állatpark március 3-án, amikor is a nagymacskáké volt a főszerep. Különleges látványetetések és játékos feladatok várták az érdeklődőket, akik közül sokan macskabőrben érkeztek.

A perzsa párduckölyköknek is ínyükre volt a program.

A legnagyobb nagymacska-rajongók már nyitásra itt voltak, s minden látványetetésen részt vettek, így láthattak szibériai tigriseket, fehér tigriseket, fehér oroszlánokat, szumátrai tigriseket és perzsa párducokat is táplálkozás közben. A jeles nap alkalmából, különleges kedvezménnyel is élhettek a vendégek: aki nagymacskának kifestve jelent meg, annak a belépés ingyenes volt.

– osztotta meg a Nyíregyházi Állatpark.

Jó testvérekhez illően a fehér oroszlánok az ebédet is megosztották.

A Vadvilág Világnapjának célja, hogy felhívják a figyelmet a nagymacskákat veszélyeztető tényezőkre, illetve arra, hogy mit tesznek a védelmük érdekében az élőhelyen kívüli fajmegőrzés során. A Nyíregyházi Állatpark tagja az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének, s az európai fajmegőrzési program keretében több kritikusan veszélyeztettet és veszélyeztetett fajt, alfajt tenyészt sikeresen a nagymacskák közül is. Szumátrai, maláj, szibériai és fehér bengáli tigriseket, afrikai és fehér krugeri oroszlánokat, afrikai leopárdokat, perzsa párducokat, jaguárokat, hópárducokat és gepárdokat is láthatnak az érdeklődők a park területén.

A Nyíregyházi Állatpark fehér tigrise is kivette a részét a lakomából.

 

Fotók: Kohut Árpád