Nagydíj győzelem Svájcban – tarolt a Cantemus

51. alkalommal rendezték meg a svájci Montreaux-ben azt a nemzetközi kórusfesztivált és -versenyt, melyre Európa különböző országaiból érkeztek énekkarok. Az előválogatás után kilenc svájci és nyolc külföldi kórus – köztük a nyíregyházi Cantemus Gyermekkar – indulhatott a versenyen. – A Gyermekkarban nagyon tehetséges fiatalok énekelnek, és nekik is jó, ha nemcsak gálákon, hanem versenyeken is részt vesznek. Szeretnénk saját korcsoportunkban jól szerepelni – mondta még az indulás előtt Szabó Dénes karnagy.

[REKLAM]

Nos, az énekkar meghódította Svájcot. A két versenyprodukció után a zsűri tagjai is lelkesen tapsoltak, a vasárnapi díjkiosztó gálán pedig egymás után kapta az elismeréseket a kórus. Egy cseh énekkart megelőzve a 16 év alattiak korcsoportjában megnyerte a versenyt, és a közönségdíjat is a nyíregyháziak kapták. Az esemény végén jelentették be a Nagydíj győztes nevét, melyet szintén a Cantemus Gyermekkar kapott. 

A kórus a verseny ideje alatt több helyen is koncertet adott. Az egyik legkülönlegesebbet Montreaux-ben, a Queen együttes legendás tagjának, Freddie Mercury-nak a szobránál tartották, ahol a Queen egyik slágerét énekelték a fiatalok. 

Dankó L.