Nagy megtiszteltetés elsőként fellépni a VIDOR-on

– A zenekar által játszott zenét leginkább etnojazznek szokták hívni, hangzásban nagyon fontos a Kárpát-medence és a Balkán zenei, népzenei öröksége. A Balkán szó bizonyos ritmikai, dallami fordulatokra és megoldásokra vonatkozik, ötvözve a jazz sajátos dallamával, lüktetésével – írja le Borbély Mihály a zenekar stílusát.
Főképp saját számokkal lépnek színpadra, de ezek mellett szerepelnek a repertoárban bizonyos népzenei ritmushoz köthető dallamok és táncok újragondolása, ismert jazz sztenderdek átdolgozása, balkánosított változata is.

 

Kellemes élmény a VIDOR Fesztivál

 

Ő maga is számos alkalommal lépett fel Nyíregyházán, néhány éve a VIDOR-on játszott az idén már 41 éves Vujicsics együttessel – innen a balkáni hatás –, emellett vendégszólistaként is hallhatta már korábban a város közönsége.
A Balkán Jazz Project vidám, kifejezetten utcára, fesztiválokra illő zenéivel, táncos darabjaival készül a megnyitó ünnepség utáni első koncertre, amelyen igyekeznek visszaadni a fesztivál kellemes, oldott hangulatát, a városszerte tapasztalható sajátos légkörét.

Sipos Tamás

(Fotó: Bácsi Róbert László)

VIDOR FESZTIVÁL 2015 NYÍREGYHÁZA műsorfüzete

VIDOR FESZTIVÁL 2015 NYÍREGYHÁZA napi programok és fellépők