Nagy hőség és gumigyilkos pálya vár Kiss Norbiékra a hétvégén

A hétvégén Szlovákiában folytatódik a kamion Európa-bajnokság. A nyíregyházi Révész Racing pilótája, a HUMDA közreműködésével versenyző Kiss Norbert vezeti a bajnokságot, és a Slovakia Ringen is szeretne nyerni. 

Két év szünet után visszatér a kamion EB mezőnye a Slovakia Ringre. A harmadik fordulót rendezik a sorozatban Misano és a Hungaroring után. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert listavezetőként érkezik, az eddigi nyolc versenyből ötöt nyert meg. A magyar versenyhétvége nagyon izgalmasan alakult számára, a második futamon ugyanis teljesen összetörték a kamionját, így újra kellett építeni. Ez olyan jól sikerült, hogy vasárnap mindkét versenyt megnyerte. A csapat vezetése abban bízik, most nyugodtabb hétvége vár rájuk. 

- Az egy igazi összefogás eredménye volt, hogy egyáltalán vasárnap Norbi elindulhatott. Nem volt tökéletes a kamion, de Norbi ezt tudásával kompenzálta. Azóta új fülkét, futómű alkatrészeket, fékeket kapott a gép, felkészülten várjuk a hétvégét - mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője. 

Az üldöző mezőny szoros, Adam Lacko legutóbb győzött a Hungaroringen, és Sascha Lenz is veszélyes Kiss Norbertre.  

- Nagyon sokat fejlődtek a pilóták és a technikájuk is, ők lehetnek a legnagyobb riválisok most is. Ne feledjük, technikai sportról van szó, és nagyon meleget jósolnak, ez egyébként is egy gumigyilkos pálya elnyújtott gyors kanyarokkal, azaz a megbízhatóság döntő lesz - mondta Kozák Attila. 

A pilótáknak nem csak egymással, hanem a nagy meleggel is meg kell majd küzdeniük, így fontos lesz a gumikezelés és az üzembiztosság, különös tekintettel a hűtésre. Szombaton és vasárnap is két-két versenyt rendeznek majd a Slovakia Ringen, ahová várhatóan sok magyar szurkoló is elkíséri a csapatot.