Nagy csatában maradt alul a NYÍKSE Miskolcon

"Idén előszőr utazott idegenbe a NYÍKSE-SZEGFŰ BÚTOR NBI/B zöld csoportos kosárlabda csapata.
Miskolcon, a tabella második helyezett MEAFC ellen léptek pályára a fiúk. 
Nyílván a hazai csapat volt az esélyes, de ez a játék képén nem látszott az első félidőben.
Feldobás után máris Cvijin kosarával kezdtünk, majd Gáspár volt megállíthatatlan tripla, dupla, Végsőtől is egy trojka, Skorcov büntető és máris biztosan vezetünk, 4-11. 
Talán soha nem kezdtünk ilyen jól idegenben.
Sajnos a játékvezetők szinte csak ellenünk fújnak, pedig az ellenfél folyamatosan a falut határon védekezik és néha túl is lépi azt, de mi szinte nem dobunk.
Gáspár továbbra is megállíthatatlan, középtávon, távoli, betörés, minden megy neki. Így játszik egy névnapos:)
Vida is jól száll be és tripla, már 13-19.
Az utolsó percben nem tudunk kosarat dobni, Asztalos két eladott labda, az ellenfél pedig kapja sorban a játékvezetőktől a büntetődobás lehetőségét. Ki is használják, így 17-19 a negyed vége.
A második negyedet megint Gáspár kezdi jól, egy duplával, aztán viszont kosárszegény percek mindkét oldalon. Nálunk Cvijin tud hozzátenni, az ellenfél pedig megint büntetőkből tud haladni.
Sajnos, így nem sokáig tudjuk tartani magunkat. Fej-fej mellett a csapatok, de a félidő előtti utolsó  két perc nem a miénk. 
Hiába talál be Cvijin és Vida, de a hazaiak két triplát és egy duplát, meg ugye megint a büntetőket bezárják, így a félidő vége 36-31. 
Sokat kivett belőlünk a félidő és azt sem tett jót, hogy a játékvezetők rendre ellenünk fújtak, az ellenfél 17 büntető dobást kapott, míg mi csak kettőt, ők mindössze 8 fault-ot kaptak a mi 14 hibánk mellett. 
Jól indítjuk a második félidőt. Skorcov nagyon aktív, az első két percben két dupla tőle és Végső is büntetőzhet sikerrel, feljövünk 1 pontra, 38-37.
Innen viszont percekig semmi, csak nálunk rövidzárlat és sok hiba, az ellenfél csinál egy 9-0 -t!
Nem lehet, hogy a negyed utolsó három percében minden hibát elkövetünk és újra nem tudunk pontot szerezni. 58-43 az utolsó negyed előtt. 
Sajnos ez is úgy indul ahogy az előzőt befejeztük, már 63-43, de aztán Szilasi is jól száll be a játékba, Asztalos hozzátesz egy duplát, Kurucz pedig egy triplát.
Kezdünk visszazárkózni, de minden második perc kosár nélkül , így nehéz. Vida és Skorcov szorgoskodik, Aztán megint kapunk egy duplát és három pontost, itt már az sem segített, hogy a végén Udouise is betalál és Skorcov zárja le a mérkőzést egy palánk alólival. Így 80-63 a vége. 

A mérkőzés felében jobbak voltunk, de sajnos látszott, hogy erőnlétben jobb a MEAFC-Miskolc. 
Ugyanakkor az látszik, ha így tudunk játszani a tabella másodikja ellen, akkor eredményesen harcolhatunk a feljebb lépésért, a beatmaradásért a következő mérkőzéseken. " írta a nyikse.hu

MEAFC-Miskolc - NYÍKSE-SZEGFŰ BÚTOR 80-63 (17-19; 19-12; 22-12; 22-20) 

NYÍKSE:  Gáspár 14/6; Cvijin 6; Végső 5/3; Skorcov 11; Földesi 2; 
Cserék: Asztalos 2; Vida 15/6; Tisza 1; Kurucz 3/3; Verba - ;  Szilasi 2; Uduoise 2
Vezetőedző: Brane Savic