Műveltségi vetélkedő a Szent Imrében

A Petőfi 200 emlékév alkalmából műveltségi vetélkedőt szervezett, rajzpályázatot és novellaíró pályázatot hirdetett meg a Szent Imre Alapítvány és a Rákóczi Szövetség Szent Imre Ifjúsági Szervezete.

Március 10-én a gimnáziumban 4 fős csapatok vetélkedtek, változatos, kreatív feladatokat oldottak meg legjobb tudásuk szerint. Volt többek között versfelismerés zenével és összekevert verssorokkal, képkirakás, vaktérkép, és életrajzi totó is. Ezzel egyidőben szavalóverseny is zajlott, a csapatok egyik tagja kötelező és szabadon választott verset adott elő a zsűri előtt. A zsűri tagjai voltak: Komjáti Kinga, a gimnázium tanára, Komiszár Anna, a Rákóczi Szövetség Nyíregyházi Szervezetének elnökségi tagja, Tormássiné Kapitány Ágotha, a Szent Imre intézményvezetője, valamint a zsűri elnöke, Némethné Székely Julianna, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye EKIF tanfelügyeleti igazgatónője.

A verseny nemes és jó hangulatú volt, méltó tisztelgés a nagy költő emléke előtt. A rajzpályázatra érkezett alkotásokból kiállítás látható a gimnázium aulájában, a díjazott novellákból emlékkönyv készül.

Köszönet minden csapatnak, hogy jelentkezett a felhívásra, a kísérő- és felkészítő tanároknak, hogy részt vettek a lebonyolításban, az iskolavezetésnek és a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatalának, hogy támogatta a vetélkedőt.

A verseny szervezői: Baranyiné Adamovics Zita, Csernyus Enikő, Ilyésné Tóth Viktória

 

Forrás: https://szentimre-nyh.hu/2023-03-14/muveltsegi-vetelkedo-a-szent-imreben/

Kapcsolódó galéria

Műveltségi vetélkedő a Szent Imrében