Munkahelymegtartás, bővítéssel – OFA program keretében bővült a nyíregyházi Volvo szalon
Munkahelymegtartás, bővítéssel – OFA program keretében bővült a nyíregyházi Volvo szalon

Munkahelymegtartó program keretében bővült a nyíregyházi Volvo szalon. A Pazonyi úti épület 70 négyzetméterrel nőtt egy OFA által támogatott projekt részeként, melyben 10%-os béremelést is vállaltak. A szerdai átadáson elhangzott: a pandémiás időszakban nem kellett elbocsátaniuk dolgozókat, és azt a jövőben sem tervezik.

Szerda délután meghívottak népes köre előtt adták át rendeltetésének a kifejezetten családias hangulatúra tervezett beruházást. Az eseményen a polgármester a fejlesztéshez kapcsolódva felidézte Nyíregyháza korábbi és jelenlegi szlogenjét, mely szerint Nyíregyháza „új utakon” és „többet ad”, mert ezek most érvényesek erre a felerészt pályázati forrásból megvalósított bővítésre is.

Családi cég sikere

– Nyíregyházán a gazdaság az elmúlt években nagyon jól teljesített, és ez nemcsak a nagy, nemzetközi cégekre vonatkozik, hanem a nyíregyházi kis- és középvállalkozásokra is. S talán a városnál, egy polgármesternek a legnagyobb öröm, ha azt láthatja, hogy egy tősgyökeres, nyíregyházi családi cég, sikeres – mondta dr. Kovács Ferenc.

Társadalmi felelősségvállalás

A polgármester hozzátette, minden beruházással az egész város is fejlődik és gyarapszik. Majd kiemelte, maga a cég, mely több lábon álló portfóliót hozott létre, kiveszi a részét a társadalmi felelősségvállalásból is a városban. Vezetője, Lakatos Tibor annak a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesületnek az elnöke, mely karitatív tevékenységéért, jótékonysági programjaiért is kapta meg nemrégiben a város Nívó Díját.

Munkahelyek megtartása

Az átadáson elhangzott, az utánpótlás is biztosított, hiszen ezt a fejlesztést már a következő generáció menedzselte. Lakatos Balázs ügyvezető a ceremónián arról tájékoztatott, hogy a beruházás egy munkahelymegtartó projekt keretében készült el, hozzájárulva a nyíregyházi gazdaság versenyképességéhez.

Pályázat és saját erő

– Nagyságrendileg 120 millió forintos beruházás volt a bővítés, aminek az 50%-a egy munkahelyteremtő-munkahelymegtartó pályázatból származott, a másik 50%-a pedig saját erő volt. Amire különösen büszkék vagyunk, hogy ebben a koronavírus időszakban nem kellett megválnunk egyik kollégánktól sem, és ezt a jövőben sem tervezzük. Vállaltunk továbbá ebben a pályázatban egy évi 10%-os béremelést is.” Lakatos Balázs, a Vela Autó Kft. ügyvezetője.

Plusz 70 négyzetméter az OFA projektből

Az OFA Nonprofit Kft. által támogatott projekt keretében a szalon mérete 70 négyzetméterrel nőtt a korábbihoz képest. Az országos márkaképviselet marketingvezetője az átadáson azt mondta, az egyik legszebb vidéki szalon lett a nyíregyházi, mely nagyot lépett előre ezzel a beruházással.

Fotók: Trifonov Éva

Kapcsolódó galéria

A megújult VOLVO szalon ünnepélyes átadása