Munkában az útépítők Nyíregyházán

A Merkúr és a Mohács utcákban már az új aszfaltburkolat megépítésének előkészítő munkáit végzik a szakemberek. Kialakítják a szegélyeket és a csapadékcsatornákat, fellazítják a meglévő alapot. Az új útépítések elsősorban a külterületi városrészeket érintik, amelyek az elmúlt években benépesültek, a burkolt utak komfortosabb életkörülményeket és közlekedést biztosítanak majd az ott élők számára.

 

ÖT UTCÁBAN ÚJ ASZFALTÚT ÉPÜL

 

Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. osztályvezetője elmondta, az idei évben folytatják a 2013-ban elkezdett útépítési és útfelújítási munkálatokat.

További képekért kattintson a fotóra!

Idén öt új aszfaltút épül a Merkúr, a Mohács, a Szíjgyártó, a Lombkorona és a Hold utcákban. Három utcában pedig a meglévő burkolatot cserélik, ezek a Kodály Zoltán utca, a Gádor Bála és a Krúdy Gyula köz. Ezek költsége 255 millió forint.

 

NEGYVEN UTCÁBAN KÁTYÚZNAK

 

Az útépítések és útfelújítások mellett a nyári útjavítási program során 84 millió forintból meleg aszfaltos technológiával 40 utcában tüntetik el a hibákat. A kátyúzandó útfelületek listáját részben lakossági bejelentések, részben a szakemberek ellenőrzései alapján állították össze. A legnagyobb felületű javítás a Toldi, a Zágráb és az Ószőlő utcákat érinti, ahol több ezer négyzetméteren újul meg az aszfaltburkolat. A munkák során a teljes burkolatot cserélik még a Sport, az Alpári, a Mogyorós utcában, valamint a Belső körúton. Emellett parkolók burkolatait is felújítják a Stadion és a Toldi utcán.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)