Munkában a Szpari - megkezdte a felkészülést a labdarúgó együttes

 Az első Szpari edzés 2019-ben. A tréninget már Zoran Spisljak vezényelte. A vezetőedzővel a téli szünetben állapodott meg a Nyíregyháza Spartacus vezetése. A szakember alkalmasnak tartja a keretet arra, hogy tavasszal előre lépjen a csapat.

- Szeretek olyan helyen dolgozni, ahol van minőség, vannak játékosok, nagyon vártam már, hogy elkezdődjön a munka. Ami a játékosokat illeti, én az a típusú edző vagyok, aki megadja a lehetőséget azoknak, akik már a klubnál vannak, hogy bizonyítsanak, hozzák ki magukból a maximumot. Aztán ha később kell erősíteni, megnézzük, mely posztokon van szükség változtatásra. A cél az első nyolc közé kerülés, de engem az hajt, hogy a megszerezhető maximális pontból minél többet gyűjtsünk be – mondta Zoran Spisljak vezetőedző.

Zoran Spisljak nem egyedül érkezett, Purguly Árpád segíti a munkáját, de maradnak a korábbi stábtagok is.

- Ma Magyarországon a Spartacusnál dolgozni hatalmas kihívás és hatalmas lehetőség. Minket a siker motivál elsősorban, és úgy éreztük, itt bizonyíthatjuk kvalitásunkat, illetve bizonyítani szeretnénk, hogy jó döntés volt, hogy minket választottak – mondta Purguly Árpád szakmai igazgató.

A keretben egyelőre nincs változás, jó hír viszont, hogy a korábbi sérültek közül Gulyás Máté, Gyurján Bence és Nagy Tamás is a többiekkel készülhet. Egyedül a térdsérüléssel bajlódó Daru Bence végez rehabilitációs munkát.

- Az őszi idény végén volt, hogy fiatalok ültek csak a kispadon, most a visszatérőkkel olyan, mintha három rutinos játékost igazoltunk volna. Vártam már a felkészülés kezdetét, és szeretnénk előre lépni a tabellán – mondta Fodor Ferenc csapatkapitány.

A tervek szerint a Városi Stadion műfüves pályáján tréningeznek a következő napokban a játékosok, és napi két edzés szerepel a programban. Január 7-től 12-ig marad hazai környezetben a csapat, és 12-én már felkészülési mérkőzést is játszik az együttes, itt szervezés alatt van, hogy ki lesz az ellenfél. Másnap, azaz január 13-án busszal Bécsbe, onnan repülővel a törökországi Larába utazik a gárda, ahol január 27-ig edzőtáborozik. Itt több felkészülési mérkőzést is játszik az együttes külföldi csapatok ellen, a román I. ligában 7. helyen álló Nagyszeben, a tavalyi szerb 4. helyezett Szabadka, és a kazah élvonalbeli Karagandy ellen is.

Dankó László

Fotó:Trifonov Éva