Munkában a röplabdások - Készül a bajnoki rajtra a Fatum Nyíregyháza
Fotó: Trifonov Éva

Megkezdte a felkészülést a Fatum Nyíregyháza női röplabda együttese. A csapat a hazai bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is szerepel. A szakmai stáb napi két tréninget tart a keret tagjainak. 

A meleg miatt kora reggel kezdte a tréningeket az Atlétikai Centrum pályáin a Fatum Nyíregyháza kerete. Több új játékos is érkezett a nyári szünetben, így ők is a többiekkel készülnek. Bodovics Hanna Kaposvárról érkezett, és komoly tervei vannak a nyírségi csapattal. Ismerte a társakat, így a beilleszkedéssel nem volt probléma. 

- Nagyon jók az első benyomások, szerencsére szinte mindenkit ismertem. Nem volt nehéz döntés igent mondani a Nyíregyháza hívó szavára, sokat számított, hogy a BL-ben is indul a csapat, és természetesen szeretnénk megvédeni a bajnoki címet is - mondta Bodovics Hanna. 

Dékány Bernadett a válogatott tagjaként és ellenfélként is többször járt már Nyíregyházán. Most a Bajnokok Ligája indulás is fontos volt döntésénél, amikor igent mondott a Fatum hívó szavára. 

- Európa legjobbjai vannak ott a sorozatban, azaz klasszis játékosok ellen léphetünk pályára. Most elkezdtük a munkát, a beilleszkedés gyorsan ment, és remélem egy eredményes szezonunk lesz. A bajnokságban és a kupában is az aranyérem a cél  - tette hozzá Dékány Bernadett. 

A szakmai stáb délelőtt erősítő edzéseket tart a röplabdásoknak, délután pedig labdás tréningek következnek. A keretet sikerült úgy megerősíteni, hogy a több frontos csatákat is bírja az együttes. 

- Az én koncepcióm eddig sem az volt, hogy csak 6-7 jó játékosunk legyen, hanem 12-14 olyan röplabdás legyen a keretben, akikre bármikor számíthatok. Úgy érzem sikerült egy erős csapatot összeraknunk az új igazolásokkal - mondta Németh Szabolcs vezetőedző.

A bajnokság októberben kezdődik, előtte a Szuperkupa döntőt rendezik, ahol a Békéscsaba lesz a mieink ellenfele. 

Kapcsolódó galéria

Megkezdte a felkészülést a Fatum Nyíregyháza női röplabda csapat