Munkában a röplabdások
Megkezdte a felkészülést a következő szezonra a Fatum-Nyíregyháza. A női röplabdások délelőtt erőnléti, délután labdás edzéseket végeznek.

Az Erdei Tornapályán tréningezett délelőtt a Fatum-Nyíregyháza kerete. Hosszútávú futások mellett rövid sprintek és nyújtások szerepeltek a programban. Egyelőre még nem teljes a röplabdások létszáma, a légiósok augusztus közepén csatlakoznak a többiekhez.

– Az Európa-bajnokság miatt csak később, októberben kezdődik a bajnokság, így hosszabb lesz a felkészülés. Délelőtt atlétikai edzéseket végzünk, melyben Bakosi Béla segít majd nekünk, délután pedig a labdák is előkerülnek – mondta Kőhalmi Richárd vezetőedző. 

A nyáron nagy változás nem volt a csapatnál, mindössze Hengsperger Anna távozott tanulmányai miatt. Érkezik viszont egy új trinidadi ütőjátékos, és Miskolcról is igazolt két röplabdást a csapat. Ők már a kerettel készülnek. Sitkey Mariann örömmel érkezett Nyíregyházára.

Már korábban is szóba került, hogy Nyíregyházára igazolok, de akkor nemet mondtam. Talán nem is voltam még elég érett arra, hogy itt folytassam. Most örömmel vettem a megkeresést, és igent mondtam, hiszen komoly célok vannak a csapatnál, és a nemzetközi kupában is szerepelhetek – mondta Sitkey Mariann játékos. 

Rossz hír, hogy Roma Flóra sérüléssel bajlódik, így ő könnyített edzéseket végezhet csak. A csapat a felkészülés során több edzőmeccset is játszik majd. Amennyiben elfogadják a klub nevezését, úgy a közép-európai bajnokságban is részt vesz az együttes.

Dankó L.