Munkában a kézilabdások - az ifi csapat az élvonalban indul!

Bécsi János vezetőedző adja ki az instrukciókat, kinek milyen erősítő feladatot kell végeznie az első edzésen. A kézilabdás fiatalok elkezdték a felkészülést, és a tavalyi NB-I/B-s második helyezés után már az első osztályra készülhet a gárda, ugyanis felkérték az együttest, hogy az élvonalban induljon.

- Tavaly igaz csak másodikok lettünk, de mivel bővítették a létszámot és a mienk volt a legjobb eredmény, így felkértek, induljunk az első osztályban. Sok fiatal csatlakozott hozzánk, de kihívásnak tartjuk a magasabb osztályt, így belevágunk - mondta Bécsi János vezetőedző.

A trénernek minden évben új csapatot kell építenie, hiszen vannak olyan játékosok akik kiöregedtek a korosztályból, vagy máshová igazoltak. A tavalyi gárdából 2-3 kézilabdás a felnőttekhez került, sokan pedig a továbbtanulás miatt más városokba költöznek. Ők mindannyian NB-I-es klubhoz szerződtek, azaz ellenfelek lesznek a következő idényben. Horváth Bendegúz viszont maradt, ő az ificsapat mellett az előző szezonban már a felnőttek között is bemutatkozhatott, így sikeres év van a háta mögött.

- Soha rosszabb esztendőt, a felnőtteknél szerzett tapasztalatokat megpróbálom az ifiknél is kamatoztatni. Most nem esnek még jól az edzések, de tudom, hogy a most befektetett munka megtérül a bajnokság során - mondta Horváth Bendegúz játékos.

A felnőtt keretben is nagy mozgás volt a nyári szünetben, Székely Nikola és Gidai Máté Békésen folytatja, Horvácki Márió a Vác, Tóth Patrik a Balmazújváros játékosa lett. Két új érkező van Bor Márk saját nevelésű, de az elmúlt esztendőkben a NEKA-t erősítette, Szűcs Balázs pedig Ózdról tért vissza. A felkészülés során több edzőmeccset is játszik a Nyíregyháza a PLER, a Balmazújváros, és a Kisvárda ellen, valamint Ózdon és Balmazújvárosban vesz részt az együttes egy tornán is. A bajnokság szeptember közepén rajtol.

Dankó László