Mozgásgazdag idős évek

A Szépkorúak Akadémiája programsorozat két sikeres féléve után idén ősszel a harmadikat is megrendezi a nyíregyházi önkormányzat együttműködve a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karával. A szakmai hátteret az egyetem munkatársai, a feltételeket pedig az önkormányzat biztosítja. Prof. dr. Semsei Imre, az Egészségügyi Kar dékánja elmondta, az idősek szeretik ezt az előadássorozatot, a cél pedig az, hogy alkalmat teremtsenek nekik olyan ismeretek megszerzésére, amiket hasznosítani tudnak.

 

AZ ÉLET MAGA A MOZGÁS

 

A programsorozat első előadásán dr. Petrika Erzsébet adott jó tanácsokat az érdeklődőknek A mozgásgazdag idős évek gyümölcsei címmel. Mint elhangzott, az aktív élet azt jelenti, hogy ha minél többet mozgunk, annál több hasznát látjuk. Ez jelentkezik életkorban, egészségben és vitalitásban is.

További képekért kattintson a fotóra!

Az újabb öt előadást kéthetente szerdánként délután 15 órakor tartják a Váci Mihály Kulturális Központban. Szó lesz még a bűnmegelőzésről, egészségről-betegségről, az időskori depresszió megelőzéséről, a szerelemről és a szexualitásról, valamint a művészet és az élet kapcsolatáról. A következő előadásra október 5-én 15 órától várják az érdeklődőket.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)