Mozgalmas VIDOR csütörtök

Női ruhába öltözött férfiak, sziporkázó poénok, fergeteges színészi játék. Csütörtökön a Győri Nemzeti Színház férfi primadonnái lendületes bohózatukkal csaltak mosolyt a nagyszínpadon ülő nézők arcára.

 

Kacagságos bohózat

 

A történet szerint két, valaha szebb napokat látott Shakespeare-színész elhatározza, hogy Hollywood felé veszi az irányt, ehhez azonban pénzre van szükség. Egy újsághirdetés nyomán ahol „Haldokló asszony keresi szeretteit, ráadásul irdatlan vagyon forog kockán” – elmennek a megadott címre, ám ott már segítők és jóakarók egész hada nyüzsög. Mindezek mellé kiderül, hogy a keresett rokonok nők. Szerencsére a bőröndökben ott a teljes Shakespeare ruhatár.

– Igazából ez nem egy mély darab, egy valódi, könnyű, gatyaletolós vígjáték, valójában nem is jutunk el A pontból B pontba, hanem csak a poénok és a vicces szituációk röpködnek a darabban – mondta Nagy Balázs színművész, a darab egyik főszereplője.

 

Büszkeség a VIDOR-on játszani

 

A darab másik főszereplője Járai Máté több mint 30 éve járt Nyíregyházán. Éppen ezért külön élmény, egyben megtiszteltetés, hogy meghívást kaptak a VIDOR-ra – mondta a színművész. 

– Egyrészt borzasztóan büszke vagyok rá, hogy itt vagyunk, mert azt gondolom, egy ilyen régi hagyománnyal rendelkező fesztivál, mint amilyen a VIDOR, itt képviseltetni magunkat nagyon jó, másrészt meg most voltunk egy fesztiválon a Thália Színházban, ahol el is hoztunk egy díjat. A legjobb férfi alakítás díját kaptam, ami csak azért érdekes, mert ez egy páros szerep és valahogy úgy gondolom, ez egy közös díj. Amikor átvettem a díjat, Balázsnak is megköszöntem, hiszen nélküle ez nem jött volna létre.

 

Zenei vegyeskereskedés

 

Tudják milyen egy zenei vegyeskereskedés? Súlyos gitárszólók, vicces rapbetétek, elszállós témák, népzenei motívumok. Csütörtökön a Korzó színpadon a nyíregyházi Folkfusion Band koncertezett.

Piszár Tünde