Mozdulj Nyírszőlős, gerinctornával!

Egyre többen járnak gerinctornára Nyírszőlősőn. Hetente egy alkalommal, a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat keretében ráadásul ingyenes is az egészségmegőrző foglalkozás. Az itt élők nagyon örülnek a tornának.

– Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, főleg azok, akik ilyen peremkerületben élünk – tette hozzá az egyik hölgy.

A résztvevők azt mondják, a gerinctorna főként azoknak hasznos, akik egész nap székhez kötött munkát végeznek, és emiatt akár komoly fájdalmaik is vannak. A gerinctornával ugyanis megszüntethető a fájdalom és jobb lesz a közérzet. 

– Előtte fájdalmaim voltak, most pedig nincsenek. Én szeptember végén, vagy októbere elején kezdtem el, mert eddig csak a Zrínyiben volt, nem volt a peremkerületben. Sóstógyógyfürdői vagyok egyébként – mondta el Bujdosó Erika.

A tornát Batta Mónika vezette. A gyógytornász azt mondja, civilizációs ártalom a gerincfájdalom és egyre több embert érint. 

– Itt próbálunk a deréki szakasz lazítására összpontosítani, valamint az összes izmot erősíteni, hogy legyen a gerincnek tartása és a panaszok csökkenjenek – fogalmazott Batta Mónika.

A városrész képviselője, Jászai Menyhért is arra buzdítja a nyírszőlősieket, hogy minél többen vegyenek részt a tornán. 

– Helyben lehet itt tornázni, ez egy kitűnő lehetőség és nagyon sokan igénybe veszik. Itt mindig telt ház van – hangsúlyozta Jászai Menyhért alpolgármester.

Nyírszőlősőn csütörtökönként 18 órától lehet gerinctornázni. Mindenkit szeretettel várnak az általános iskola tornatermébe.

Z. Pintye Zsolt