Motorosok zarándoklata

Konvojban érkeztek a motorosok a máriapócsi zarándokközponthoz. Az ország szinte minden pontjáról több mint 250-en jöttek el, hogy részesei legyenek a közös imádságnak. Hetedik alkalommal tartották meg Máriapócson a motorosok zarándoklatát.

 

IMÁDSÁG A MOTOROSOKÉRT

 

A Szent Mihály főangyal templomban imádságot mondtak a motorosokért, családtagjaikért, az utakon elhunytakért, és azért a szabadságért és örömért, amit a balesetmentes motorozás nyújt.

– A motorokat is időnként olajcserére kell vinni, nekünk is a lelkünket néha ki kell üríteni, újra fel kell töltődnünk örömmel, szeretettel, békességgel – mondta Kiss Zsolt, a Nyírbátori Görögkatolikus Egyházközség parókusa. – Máriapócsra mi „lelki olajcserére” jövünk, letesszük azt, ami belül feszít bennünket, a hétköznapoknak a nehézségeit, megpróbáltatásait, és ezzel a feltöltődéssel a motorozás szabadságát és örömét haza tudjuk vinni a szeretteinknek is.

 

ISTEN ÁLDÁSÁT KÉRTÉK AZ UTAKON KÖZLEKEDŐKRE

 

Felbőgtek a motorok a zarándokközpont előtti téren, majd Isten áldását kérték a közutakon közlekedő motorosokra.

– Mi motorosok összetartozónak érezzük magunkat, számunkra ez egy lelki felfrissülés, megtisztulás, hogy eljövünk a templomba, és itt megáldják a motorjainkat. Ezután az Úr velünk lesz az utakon, és nem ér bennünket semmi baj – mondta Kiss Lajos.

A máriapócsi zarándoklaton nyíregyházi motorosok is részt vettek.

– Mindig el szoktam jönni – mesélte Fedor Fruzsina. – Egyrészt azért, mert nagyon jó a társaság, másrészt ennek a rendezvénynek megvan a kultúrája: a motorosok összegyűlnek, közösen bemegyünk a templomba, elmondunk egy imádságot, majd megáldanak minket. A motoros társaság igazából egy nagy család.

A motoros zarándoklat résztvevői élménybeszámolót hallgattak meg egy olyan európai körutazásról, amelyet motorosok Mária kegyhelyek érintésével tettek, majd közös gurulással megnézték a baktalórántházi Degenfeld Kastélyt.

F.A.