Motoros véradás Nyíregyházán

Korán reggel nem tűnt igazán motorosbarátnak az időjárás. Alig több mint tíz fok, ráadásul köd jelezte, tényleg itt az ősz. Ennek ellenére reggel nyolc körül folyamatosan érkeztek a motorok a Kossuth térre.

– Nem volt melegünk, az biztos. Debrecen mellől indultunk, mert ha motoros véradás van Nyíregyházán, itt a helyünk – meséli egy középkorú hölgy, aki párjával együtt érkezett.

A város központjában Szabó Ákos, a Safety Hungary Vezetéstechnikai Centrum instruktora tartott rövid bemutatót, és megmutatta, egy felborult kétmázsás motorkerékpárt megfelelő technikával egy hölgy is képes talpra állítani. A bemutató után aztán a motorosok a Tiszavasvári úton lévő Esélycentrum felé vették az irányt, ahol számos program várta őket a nap folyamán.

További képekért kattintson a fotóra!

Idén rendhagyó módon második alkalommal szerveztük meg a motoros véradást. Ennek az az oka, hogy a sok nyári baleset miatt most nagyon nagy szükség van vérre, ezért ismét segítségre kértük a motoros társadalmat, akik nem is okoztak csalódást. A nap folyamán több mint ötszázan érkeztek a szomszédos megyékből is, és összesen annyi vér gyűlt össze, hogy az áprilisi és a mostani véradás következtében ezer emberen segíthettünk – mondta Szász Károly, az Óriáskerék Motoros Egyesület elnöke. 

A véradás mellett a Vezetéstechnikai Centrum által kijelölt pályán is gyakorolhattak a motorosok, és bizony sokan rájöttek, bőven lehet még fejlődni. Sokan társsal érkeztek a véradásra. 

Mi komplett családdal érkeztünk, a feleségem korábban utas volt, de ma már ő is motorozik. Most a lányunk az, aki hátul utazik – mesélte az egyik motoros. 

Különlegességekben ezúttal sem volt hiány. Volt, aki társaival együtt robogóval vágott neki egy szicíliai útnak, van, aki egy több mint ötezer kilométeres túráról tartott élménybeszámolót, és nem maradhatott el a nyírtéti motoros klub által készített ebéd sem. A motorosok ezúttal is bizonyították, lehet rájuk számítani. 

Dankó László

(Fotó: Trifonov Éva)