Motívumok – Kortárs művészeti reflexiók a magyar népművészet kincseinek feldolgozásával

2020. február 23-án nyílik az a kiállítás, amely az 50. születésnapját ünneplő Sóstói Múzeumfalu jubileumi eseménysorozatának nyitánya lesz.

A Sóstói Múzeumfalu gazdag tárgyi gyűjteménye és autentikus építészeti környezete, lenyűgöző és inspiráló helyszíne a Nemzetközi Plein Air Művésztelepnek, melyet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata első alkalommal 2015-ben rendezett meg.

A Hadron Művészeti Egyesülettel közösen szervezett, évente megrendezésre kerülő művésztelep, vendégül látta többek között ISERLOHN/Németország, SZATMÁRNÉMETI/Románia, NAGYBÁNYA/Románia, EPERJES/Szlovákia, RZESZOW/Lengyelország, IVANO FRANKIVSZK/Ukrajna alkotóművészeit, akik a nyíregyházi művészekkel közösen alkottak a Sóstói Múzeumfalu festői környezetében.

A kiállításon látható művek a művésztelepek anyagából és a helyi képzőművészek alkotásaiból kerültek kiválogatásra, bemutatva a magyar népművészet termékenyítő hatását a kortárs művészetre.

A tárlatot 2020. május 3-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Sóstói Múzeumfalu látogatófogadó épületének időszaki kiállítótermében.