Most sem maradt el az izgalom, és a győzelem sem

A második mérkőzés következett a rájátszásban a Fatum Nyíregyháza és a DVTK között. Ezúttal Miskolcon találkoztak a csapatok.

Remekül kezdtek a mieink, és az első játszma felére sikerült négy pontos előnyt szerezni. Nina Kocic többször is jól támadott, és 12-20 volt az állás a végjáték kezdetén. Itt kicsit megtorpant a csapat, de még mielőtt szoros lett volna, sikerült újból pontokat szerezni, és megnyerte a szettet a Fatum Nyíregyháza.  

A második játékrész viszont nem indult jól, 5-1-re vezetett a Diósgyőr, ám Asly Antivero ásza és Kocic bombája után sikerült egyenlíteni. Jó sáncokkal a vezetést is átvette féltávnál a Fatum, de egy 6-0-s rohammal fordítottak a borsodiak, így 19-14-el indult a hajrá. Végül megnyerte a játszmát a DVTK, és egyenlített.  

A harmadik felvonás elején a hazai csapat 2-3 ponttal vezetett, és ezt az előnyt növelni is tudta a folytatásban, ám használt az időkérés, mert kettőre zárkózott 10-8-nál a Nyíregyháza. Jó centertámadásaival és pontos ütéseivel viszont ismét a Diósgyőr szerzett komoly előnyt, és végül megnyerte ezt a szettet is.  

A negyedik játszma jól indult, 1-5-nél időt is kellett kérniük a miskolciaknak, de ez nem használt, mert 3-9-nél már hat ponttal vezettünk. Nagy volt a különbség, hiába nyitott Kalmár két ászt is egymás után, állandósult a hat pont a csapatok között, és végül biztosan nyerte a játékrészt a Fatum, így az első meccshez hasonlóan jöhetett a döntő szett most is.

4-1-es nyíregyházi vezetéssel indult az ötödik játszma, és a térfélcserénél is maradt a három pont a csapatok között, de ez gyorsan elolvadt, és 9-9-nél egyenlített a DVTK. Izgalmas labdamenetek következtek, és Ana Flavia Galvao ásza után 9-12-re módosult az állás. Többször is nagyot mentettek a csapatok, és 12-13-nál Kocic beütötte, meccslabda. Nina pedig ismét pontosan célzott, több mint 40(!) pontot szerzett, és a Fatum Nyíregyháza ismét 3-2-re győzött, így a párharc állása már 2-0. Vasárnap a Continental Arénában ismét találkoznak a felek.

DVTK Ongropack – Fatum Nyíregyháza 2-3 (-20, 20, 14,-14, -12)

DVTK: Skoric 19, Jovanovic 17, Kalmár2, Egri K.17, Hollósi 7, Prosvirina 14

Csere: Kundrák(liberó), M. Einarsdóttir 2, Hegyi, H. Einarsdóttir, Horváth 1, Egri B.

vezetőedző: Németh Szabolcs

Nyíregyháza: Jeremic 10, Földi 1, Nagy S 5., Galvao 5, Kocic 44, Antivero 9

Csere: Tóth F. (liberó), Carabali 7, Szabó L.2, Farkas G.,

vezetőedző: Adrian Chylinski

Adrian Chylinski: - Először is gratulálok a miskolciaknak, remekül játszottak, néha hihetetlen labdákat mentettek meg, de sikerült őket ma is legyőzni. Ma energikusabbak voltunk, nem adtuk fel akkor sem, amikor hátrányba kerültünk, ezért büszke vagyok a lányokra. Izgalmas mérkőzést nyertünk meg.