Most már közvetlenül Bécsig is

A Budapest–Hatvan–Miskolc–Nyíregyháza/Sátoraljaújhely és a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon például valamennyi gyorsvonat, illetve személyvonat szerelvényeinek egy részét felújított járművekből állítják ki, de közvetlen összeköttetés alakul ki Nyíregyháza és Bécs között is.

A hónap elején levélben kereste meg a Nyíregyházi Napló szerkesztőségét az egyik olvasónk, aki arra hívta fel a figyelmünket, hogy látta a MÁV 2015/2016. évi menetrend-tervezetét és azt találta, hogy a Hortobágy EC vonat, amely korábban Debrecen és Bécs között közlekedett, december 13-ától meghosszabbodik majd Nyíregyházáig, így közvetlen összeköttetés alakul ki többek között a szabolcsi megyeszékhely és Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár és nem utolsósorban Bécs között.

Lőcsei Virág, a cég sajtószóvivője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, a Hortobágy EuroCity útvonala valóban meghosszabbodik, így 2015. december 13-ától Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Keleti pályaudvar–Győr–Hegyeshalom–Bécs és vissza viszonylaton közlekedik. A vonat 04:55-kor indul Nyíregyházáról és 11:18-kor érkezik Bécsbe. Vissza pedig 16:42-kor startol és 23:05-re érkezik meg a szabolcsi megyeszékhelyre. A sajtószóvivő hangsúlyozta, a módosításnak köszönhetően a keleti országrész utazóközönsége az eddiginél is szélesebb körben tudja igénybe venni ezt a nyugat-európai összeköttetést.

 

Hamarabb Pestre is

 

Az új menetrendből az is kiderül, hogy az EuroCity 8:20-ra érkezik meg a Keleti pályaudvarra és 19:40-kor szintén onnan indul vissza. Vagyis ez a legkorábbi Nyíregyházáról induló InterCity a fővárosba (és a legkésőbbi Budapestről Nyíregyházára tartó átszállás nélküli járat is.)

Bruszel Dóra