Mosoly tábor a Zöld Kerékkel – Lebilincselő programok és fantasztikus hangulat

Vidámság, csokoládé, lovaglás, várostrom, pancsolás és fagyizás. Megrendezésre került a szokásos nyári tábor, érdekes és ízletes programokkal június 25. és 29. között a Ridens suliban a Zöld Kerék Alapítvány jóvoltából.


A tábor első délelőttjén a programokat tervezték meg, majd délután a lovas klubban a bátrabbak nyeregbe pattantak.

Este pedig kattant a bilincs, Gurbán Csaba a rendőrség munkatársa bemutatta munkájukat. Kézlenyomat vétel, védőruhába beöltözés, még a pisztoly is előkerült, vagyis lebilincselő volt a program.

Másnap vonattal Szerencsre utaztak a résztvevők.

Jóleső érzés volt, hogy a MÁV dolgozói szívesen segítettek a kerekesszék vonatra emelésében.

– árulták el.

A kisvárosban érdekes foglakozáson vettek részt, bemutatták a kakaó és a csoki útját a fogyasztóig, megkóstoltak többféle finomságot, valamint készítettek két tábla csokoládét a dolgozók segítségével. Ebéd után a Rákóczi várban tettek látogatást és megpihentek a szép parkban a tó partján.

A harmadik nap a pancsolás jegyében telt a Sóstón.

Nem unatkoztunk a negyedik napon sem, mert ismét vonatoztunk, most Debrecent vettük célba. A nagytemplom tetejéről megcsodáltuk a kilátást és meglátogattuk a Déri múzeumot, valamint a Nagyerdőn a Békás tó partján kellemes sétát tettünk.

– tették hozzá.

A zárónapon a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárba látogattak, ahol a pincétől a padlásig szétnéztek. Láttak mini könyveket és a médiatár „süket szobáját" is kipróbálták. Fagyizással zárták a tábort és abban a reményben, hogy jövőre megismételhetik.