Morcos, esős idővel köszönt be az ősz
Fotó: Illusztráció

Csütörtökön a legtöbb helyen felhősen indul a nap. Kezdetben több helyen várható eső, zápor, estére már mindenütt megszűnik a csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 26 fok között valószínű.

Csütörtökön a legtöbb helyen felhősen indul a nap, majd nagyobb eséllyel az északi megyékben szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet nagyobb területen, ott akár többórás szűrt napsütés is lehet. Kezdetben több helyen várható eső, zápor, majd a délutáni órákban a déli megyékbe szorul vissza a csapadék. Estére már mindenütt megszűnik a csapadék – írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, a Bodrogközben, Zemplénben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 26 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, csapadékos délnyugati, déli tájakon akár 20 fok alatt is maradhat. Késő este általában 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Este az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult marad az ég, de az északi, északkeleti megyékben vékonyabb lehet a felhőzet. Helyenként lehet eső, zápor, leginkább a déli és keleti határ közelében. Az északkeleti szelet több helyen élénk lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul, de a szélcsendes területeken ennél néhány fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

 

Forrás: hirado.hu