Montreálban a vívók
Veres Amarilla és Tarjányi István is remekül szerepelt Kanadában.

Kiválóan teljesítettek a nyíregyházi kerekesszékes vívók a montreáli világkupa versenyen. 32 ország több mint 150 sportolója mérte össze tudását Kanadában, ami az olimpiai kvalifikáció utolsó előtti állomását jelentette. Tarjányi István eddigi legjobb eredménye született férfi kard és párbajtőr fegyvernemben egyaránt, hiszen István meggyőző vívással küzdötte be magát mind a két versenynapon a nyolcas döntőbe, ahol hatodikként végzett és ezzel komoly ellenfeleket utasított maga mögé.
Veres Amarilla ismét bebizonyította klasszis versenyzői képességét és felkészültségét. Női kardban és párbajtőrben is bronzérmet nyert!
Párbajtőrben a legjobb négy közé három kínai versenyző mellé csak Amarilla tudott bejutni mint egyedüli európai versenyző, Nyíregyházáról!
– Amarilla ezzel az eredménnyel bebiztosította paralimpiai részvételi jogosultságát és ismét bebizonyította, hogy a világ legjobbjai között a helye. Istvánban már rég benne van a jó eredmény és azzal, hogy átminősítették B sérültségi kategóriába, ezt azonnal bizonyítani is tudta. Számára ez egy új kezdet és még feljebb fog kerülni – nyilatkozta Pákey Béla, a versenyzők mestere.
Mindkét vívó legközelebb május végén a torinói Európa-bajnokságon fogja képviselni hazánk és városunk színeit.