Modernizáció a Sóstóhegyi Fiókkönyvtárban

Sóstóhegyi fiatalok használják ki a nyári szünet egy részét arra, hogy kedvenc előadóikról gyűjtenek információt a Sóstóhegyi Fiókkönyvtárban. Könnyen, a 21. századi technika segítségével teszik ezt, hiszen ebbe az intézményrészbe helyezett ki a Móricz Zsigmond Könyvtár két eszközt, amelyre a forrást pályázaton nyerték.

 

Régi vágya volt a lakosságnak az internet

 

Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő azt mondta, a 21. században elképzelhetetlen egy nyitott könyvtár internet elérhetőség nélkül. Hozzátette, összefogva, a lakosság kérését meghallgatva gondolták azt ki, hogy kerüljenek gépek a helyiségbe. Ezzel azt szerették volna elérni, hogy Sóstóhegy apraja-nagyja a fiókkönyvtár nyitva tartása alatt internetezhet, tanulhat, vagy kikapcsolódhat a gépen.

 

A számítógépek segítik a helyiek életét

 

Petneházy Attila országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a lényeg azon van, hogy a szűkebb közösségek is hozzájuthatnak ilyen lehetőségekhez.

 

Cél, hogy minden fiókkönnytárban legyen modern számítógép

 

A Móricz Zsigmond Könyvtár munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a jövőben valamennyi fiókkönyvtárukba jusson valamilyen modern berendezés.

 

Az információhoz mindenkinek joga van!

 

Dr. Vaczóné Antal Erika, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese kifejtette, mindenkinek alkotmányos joga az információhoz való hozzáférés, lakóhelytől függetlenül. Hozzátette, ezért a Móricz Zsigmond Könyvtár vezetősége úgy gondolta, hogy a város külterületén élőknek éppúgy joga van az információkhoz való hozzáféréshez, mint a belvárosban élőknek. Ezért szerették volna ezeket a feltételeket megteremteni.

 

Plusz szolgáltatás

 

A számítógépek olyan plusz lehetőséget biztosítanak a sóstóhegyieknek, amelyekhez eddig nem jutottak hozzá.

Vígvári Sándorné, Manyi néni rendszeresen jár a Fiókkönyvtárba. Újságot olvas, ismerősökkel találkozik és megpróbálja szabadidejét hasznosan eltölteni. Azt mondta, jó, hogy ez a szolgáltatás helyben van és nem kell ismerősöket megkérni arra, ha valamilyen ügyet interneten keresztül szeretnének intézni.

A közművelődési színtérként is működő, 6800 kötettel rendelkező fiókkönyvtárat nyáron nyolc órától délután négyig veheti igénybe a sóstóhegyiek.

Mikita Eszter