Modern röplabdát szeretne játszani a Fatum Nyíregyháza
Fotó: Balogh Tamás

Már az új felsőben vettek részt a Fatum Nyíregyháza játékosai a női röplabda klub sajtótájékoztatóján. Az új szezonban Dorko szerelésben játszik majd az együttes. Rigler Zsolt a cég képviseletben elmondta, a szövetséggel kötött együttműködés után a Nyíregyháza az első klubcsapat a női röplabdában, mely Dorkoban lép pályára. Nem csak a szerelés lesz új, hanem a játékosok között is sok új arc van. A keretet igyekezett a vezetés minél hamarabb kialakítani. 

-Tavaly Tomás Varga év közben érkezett mint vezetőedző, és örökölt egy keretet, nem volt lehetősége belenyúlni. Már január-februárban viszont nyitott a piac, és szerettük volna, ha a tavasz végére összeáll a csapat. A szakmai stáb tudta, milyen anyagi lehetőségekkel rendelkezünk, ennek megfelelően igazoltunk. A város, a támogatóink továbbra is mellettünk állnak, mi pedig szeretnénk mind a bajnokságban, mind a kupában dobogón végezni – mondta Dr. Mohácsi Máté, az Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.  

Mást is játszhat majd egy kicsit a csapat mint korábban. A most zajló Európa-bajnokság megmutatta, milyen irányba tart a modern röplabda. 

- Nagyon gyorsan játsszák a röplabdát a csapatok, jó védekezési rendszerekkel. Hosszabbak a labdamenetek is, és arra kell felkészíteni az együttest, hogy minél jobban védekezzen. Erre építve kell a támadásokat indítani, erről szól a modern röplabda. Ebben sokat kell fejlődnie a magyar röplabdának, főleg utánpótlás szinten. Ha ez sikerül, el lehet érni, hogy felnőttként ugyanolyan gyorsak és ügyesek legyenek, mint a külföldön nevelkedő játékosok - mondta Tomás Varga vezetőedző. 

A játékoskeret kialakításánál fontos volt, hogy a saját nevelésű fiatalok mellett rutinosabb légiósok legyenek. Nina Kocic játszott korábban Lengyelországban, Romániában és Franciaországban is, a Szerb Kupában ő szerezte a legtöbb pontot. 

- Fiatal csapatunk van, jó edzővel, így jók a kilátások. Még várunk néhány játékost akik most a magyar illetve a kolumbiai válogatottban játszanak, velük kiegészülve még jobb lesz az együttes – mondta Nina Kocic.   

A csapat a múlt héten kezdte a felkészülést, és főként erősítő edzések szerepelnek a programban. A válogatott játékosok később csatlakoznak a többiekhez, a keret pedig még nem végleges, egy játékos még érkezhet a Fatumhoz. A bérletek árusítása a jövő héten kezdődik, és lesz kombinált bérlet is a röplabda, kosárlabda és futsal meccsekre, az áruk nem változik a tavalyi évhez képest. Szeptemberben ismét lesz pénzdíjas Fatum Kupa, melyre hazai és külföldi csapatok egyaránt érkeznek.