Mobil applikáció teheti még szervezettebbé a lakosok hulladékgyűjtését Nyíregyházán

 

Ám sokan még így is elvétik a szállítás idejét. Nem megfelelő napon rakják ki a gyűjtőedényeket vagy éppen nem a megfelelő színű kukát helyezik ki ingatlanuk elé. Ezért egy új, egyszerű és ingyenes mobil applikációval is segítené a lakosokat a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft..

Petró Árpád ügyvezető elmondta:

A 2018-as terveink között szerepel egy olyan applikációnak a bemutatása, átadása a lakosság részére, ami még szervezettebbé teszi a hulladékgyűjtést Nyíregyházán. Ez a hulladékszállítási naptár és az okostelefonok naptár funkciójának az összeolvasztása. Ha ezt az applikációt letöltjük majd – természetesen térítésmentesen – az Apple Store vagy a Google Play Áruházból és beírjuk az ingatlanunk pontos címét Nyíregyházán, akkor a telefon jelez nekünk, hogy mikor és milyen gyűjtőedényt kell kihelyeznünk.

A társaság ügyvezetője hozzátette, karácsonyfagyűjtő akciójukat idén is megszervezték, elsődlegesen köztisztasági érdekből. Vízkereszt után a karácsonyfákat – általában – az ingatlanok elé helyezik ki a lakosok. Ezeket begyűjtik és elszállítják a THG munkatársai. Ám sok esetben közterületre, parkokba kerülnek a fák. Ezért idén is motiválták a nyíregyháziakat és arra kérték őket, a hulladékudvarok valamelyikébe vigyék be fájukat. Aki így tett január 8. és január 20-a között, sorsjegyet kapott, amellyel értékes ajándékot nyerhetett.

Petró Árpád kiemelte:

Az idei év érdekessége, hogy egy személy 326 fát szállított be! Az ő ajándéka a NYÍRVV felajánlásából egy 10 ezer forintos parkolóbérlet. Minden évben vannak ilyen lakosok, akik nagyon sok fát gyűjtenek, de eddig ez volt a legtöbb.

Idén összesen mintegy 720 darab karácsonyfát szállítottak be a hulladékudvarokba a nyíregyháziak.

 

Dér Vivien

Fotó: Kohut Árpád