Mitetszik bábcsoport a Tündérkertben

Bábcsoportunk 1986-ban alakult meg. Névadónk, az egyik kedves, kedvenc bábdarab főszereplője, „Mitetszik” manó, aki „Sipka” manó ikertestvére a „Bűvös kendő” című darabban. Valóban elbűvölő mesefigurák. Célul tűztük ki, hogy előadásainkkal, bábjátékainkkal színesebbé, gazdagabbá, hangulatosabbá varázsoljuk gyermekeink hétköznapjait, ünnepnapjait (mikulás, karácsony, gyermeknap). Bábjainkat saját kezűleg készítettük szabadidőnkben: kasíroztunk, szabtunk, varrtunk, öltöztettünk, díszleteket építettünk.

Bemutatkoztunk városunk több óvodájában, a szomszédos bölcsődében, a Jókai Mór Református Általános Iskolában, a nyíregyházi Kölyökvárban, ott egy kulturális seregszemlén is részt vettünk. Szerepeltünk a Tiszántúli Bábjátékos Napokon, a görögkatolikus egyház Miklós-napi rendezvényén és a Nyír Plazában. A Nyíregyházán megrendezendő Gyermek- és Felnőttbábosok Megyei Fesztiválján több alkalommal részt vettünk. Tiszaderzsen, Tornyospálcán, Napkoron nagy sikerrel színesítettük előadásainkkal a helyi rendezvényeket.
A Mitetszik bábcsoport 2015. április 16-án óvodánkban egy kedves tavaszi bábelőadással kedveskedett a gyerekeknek. A címe: Zelk Zoltán, A három nyúl.

Április 24-én részt vettünk A bűvös kendő című bábjátékkal a Gyermek- és Felnőttbábosok Megyei Fesztiválján, melyet Baktalórántházán rendeztek.
Ezen a rendezvényen sikeresen szerepelt óvodánk Pillangó csoportja, A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesejátékot adták elő.

Sallós Miklósné