Mit tehetünk, ha nagyon kell...?

Így van ez az Erdei Tornapályán is, ahol a környék egyetlen nyilvános illemhelye hónapok óta zárva tart, és ezért a nordic walkingozók vagy éppen a kocogó városlakók könnyen gondba ütközhetnek, ha „hívja õket a természet”. A WC ajtaja ugyanis zárva van, a fák között nem illik leguggolni, hazajutni pedig idõbe telik – ezzel kereste meg szerkesztõségünket az egyik városlakó, akinek a levelét az alábbiakban olvashatják.

 

OLVASÓI LEVÉL


TISZTELT SZERKESZTÕSÉG!
Tudom, hogy kényes téma beszélni az illemhelyekrõl, de emberek vagyunk és bizonyára mindenkivel elõfordult már, hogy elment valahová és az élet úgy hozta, hogy pont akkor kellett elvégezni a szükségleteit. Így voltam ezzel én is a napokban, amikor elmentem az Erdei Tornapályára nordic walkingozni. Nagyon szeretek kint lenni a friss levegõn és egy kicsit elvonulni a város zajától. Azt azonban meglepetten tapasztaltam, hogy az Erdei Tornapályánál lévõ nyilvános WC zárva van. Kérdezem én: mit tegyenek azok, akik kijárnak sportolni? Ha hívja õket a „természet”, menjenek rögtön haza? Én a belvárosban lakom és nem két perc az erdõtõl hazajutni. Egyszerûen nem értem, miért nem lehet nyitva a mosdó se a tornapályánál, se a Bujtoson.

 

ÁPRILISTÓL ÚJRA KINYITNAK

 

Az olvasó levelét továbbítottuk az üzemeltetõ NYÍRVV Nonprofit Kft. felé. Szabó Edinától, a társaság sajtóreferensétõl megtudtuk, Nyíregyházán négy nyilvános WC mûködik. Van egy Sóstón, a nagy játszótér közelében; egy az olvasó által említett Erdei Tornapályán; egy másik a Bujtoson, a belsõ körúton; illetve a negyedik a Hõsök terén, a régi villamosnál. Szabó Edina hangsúlyozta, a Sóstón, az Erdei Tornapályán, valamint a Bujtoson lévõ nyilvános mosdók a kirándulóhelyek látogatottságának, a lakosság igényeinek megfelelõen üzemelnek, de ezeket újra kinyitják és elõreláthatóan április elsejétõl késõ õszig használhatóak lesznek. A Hõsök terén lévõ mellékhelyiség pedig mindig a városi rendezvények ideje alatt tart nyitva. Hozzátette: valamennyi illemhely térítés nélkül vehetõ igénybe.

Bruszel Dóra