Miskolcon az úszók - jól szerepeltek a Sportcentrum versenyzői

Miskolcon az úszók - jól szerepeltek a Sportcentrum versenyzői

21 aranyat, 13 ezüstöt és 15 bronzérmet szereztek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói a hétvégén.
5 edző és több mint 40 versenyző indult el a Zsongó Lillafüred Kupán szombaton. Kovács Attila tréner delfinjei közül Gyetkó Lili és Gyetkó Fruzsina is érmes lett és a 4x50-es gyorsváltó is ezüstöt nyert; Dajka Gréti, Gyetkó Fruzsina, Szabolcsi Alma és Gyetkó Lili összeállításban.

A nagyobbaknál Gyula Sándor tanítványai közül a favoritok, ha elindultak, akkor nyertek: Hatházi Dóra, Cserfalvi Olaf az idősebbekkel szemben is jól teljesítettek, jó időket, egyéni csúcsokat úszva.

Éremmel zártak még Kis Anasztázia, Veress Fanni, Csikós Petra, Lengyel Áron, Szakács Adorján, Kovács Péter, Ványi Dávid és Csernyik Dániel is, Molnár Laura, Ónodi Gyula, Barna Kristóf és Molnár Kitti is. A legnagyobbak között a leggyorsabb sprinternek Trizner Olivér bizonyult 50 m pillangón és gyorson az abszolút leggyorsabb időt úszta. Molnár Fruzsina háton és Barna Bianka Dorottya mellen nem találtak legyőzőre a korosztályukban.

A Nyíregyházi Sportcentrum úszóira a következő hetekben is számtalan verseny vár. Az ifik május 29-június 1-ig az Országos Ifjúsági Úszó Bajnokságon vesznek részt Kaposváron.

A serdülők június 19-22-ig Kecskeméten méretik meg magukat az Országos Serdülő Bajnokságon.