Miről is szól a karácsony?

A Karácsonyra való készülődés mindig egy érdekes téma, hiszen sokakban felmerül a kérdés, hogy mi az, aminek valóban hangsúlyossá kellene válnia az ünnepi időszakban. Tóth László nyíregyházi római katolikus plébános a Híregyháza karácsonyi kiadásában elmondta, hogy a tudatosság nagyon lényeges ebben a rohanó, felgyorsult világban – így a legfontosabb az elcsendesedés és az odafigyelés az ünnep valódi lényegére, a gyermek Jézusra. Ezáltal gyúlhat remény a szívekben, hogy a szeretetben való megújulás jön el a következő évre mind a nyíregyháziak, mind a magyar nemzet, mind az egész világ számára.

 

SZŰRJÜK KI ALÁZATTAL A ZAJT

 

– De hogyan lehet mégis a világ zaját megszűrni és csak – a lényegre koncentrálni? – tette fel a kérdést Rendes Sándor. – Alázattal – mondta Szocska A. Ábel. Minden, ami előttünk áll – feladatok és kihívások – alázatot kívánnak a sikerhez. Nagyon fontos, hogy a mindennapokban meglegyen ez a szívekben, hiszen így érdemes a jövőre tekinteni – osztotta meg gondolait az újonnan kinevezett görög katolikus apostoli kormányzó.

 

ÚTBAN A MEGVÁLTÓHOZ

 

Gál Sándor nyíregyházi református esperes szintén kiemelte a tudatosságot és elmondta, hogy a Karácsony előtti napokban valóban nagyon fontos a tervezés és az, hogy a teljesség igényével készüljünk az Ünnepre. Felidézte a betlehemi történet egy részletét, s azt, hogy amire igazán fókuszálnunk kell az a megváltás. Egyházi személyként feladatának is ezt tartja – túl a meghitt, áhítatos templomi pillanatokon – elkísérni az embereket a Megváltóig.

 

ESÉLY A CSODÁRA

 

– Az esély csak az embereken múlik, tőlünk függ, hogy miről is szól az Ünnep – mondta Zsarnai Krisztián evangélikus esperes. – A betlehemi történések között Lukácstól olvashatjuk, hogy a Szent Család számára nem volt hely. Napjainkban is ez a helyzet, sokan megfeledkeznek a Karácsonyi Csodáról és a munkahelyi problémák, iskolai feladatok, a feszített tempó miatt háttérbe szorul a lényeg. Az pedig, hogy adunk-e számukra helyet, megemlékezünk-e a meghitt pillanatokról a Mi Karácsonyunkban, csakis rajtunk áll – hívta fel a figyelmünket arra, hogy rajtunk is múlik milyen lesz a karácsonyunk befejezésül Zsarnai Krisztián evangélikus esperes.

Farkas Fanni