Mintha fociban a Real Madrid, a Chelsea vagy a PSG jönne - Világsztárok röplabdáznak Nyíregyházán

A Bajnokok Ligája címvédőjével találkozik csütörtökön a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttes utoljára 2004-ben szerepelt a legjobbak között. Igazi világsztárok érkeznek a Continental Arénába. 

Amerikai, holland, lengyel, bolgár és olasz válogatottakkal érkezik Nyíregyházára az Imoco Conegliano. Az az olasz csapat, mely egy éve megnyerte a Bajnokok Ligáját. Volt klub világbajnok,  négyszer nyerte meg a világ egyik legerősebb bajnokságát az olaszt, háromszoros kupagyőztes, ötszörös szuperkupa győztes. Náluk játszik a sokak szerint a világ jelenlegi legjobb női röplabdása, Paola Egonu. A 193 cm-es játékos idén Európa-bajnok lett nemzeti csapatával, de van VB ezüstérme is. Németh Szabolcs, a Fatum Nyíregyháza vezetőedzője szerint a Conegliano olyan, mintha fociban a Real Madrid, a Chelsea, vagy a PSG érkezne Nyíregyházára. 

- Attól függetlenül, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni. Szeretnénk pontokat szerezni, megnehezíteni az olasz csapat dolgát. Ők biztosan nem követik el azt a hibát, hogy lebecsülnének minket, de szeretnénk, ha ez a magyar és a nyíregyházi sportélet egyik emlékezetes napja lenne – mondta Németh Szabolcs vezetőedző. 

A Fatum Nyíregyháza számára egy igazi ünnepnap lesz a csütörtöki, amikor a világ legjobbjait láthatja vendégül. Utoljára 2003-ban játszott a BL-ben olasz csapat ellen a Nyíregyháza. 

- A világ egyik legjobb csapata lesz az ellenfelünk. Szeretnénk a legjobbunkat nyújtani az olasz csapat ellen, és élvezni a játékot. Jobban kell röplabdáznunk mint legutóbb, felszabadultan, a saját játékunkat kell játszani – mondta Nikola Radosova, aki az elmúlt hetekben a Fatum Nyíregyháza legjobbja volt.

A csütörtöki meccs 18 órakor kezdődik. Jegyeket elővételben már lehet vásárolni, és a bérletek is érvényesek lesznek a meccsre.