Mindjárt itt a vakáció

A Bem József Általános Iskolában pénteken már minden osztályban a „VAKÁCIÓ” szó szerepelt a táblán. Ezzel teljessé vált a visszaszámlálás a nyári szünet előtti visszaszámlálás időszakában. Hétfőn még a legtöbb iskolában megszólal a csengő, utána azonban 11 héten át gyerekek nélkül maradnak az oktatási intézmények. Számukra véget ér a 2014/15-ös tanév tanulmányi időszaka és kezdetét veszi a nyári szünet. A Bem József Általános Iskolában 650 diák kezdi meg a vakációt, az első évfolyamon végzetteknek ez lesz az első igazi nyári szünetük.

 

Az első vakáció...

 

Kővári Virág, 1. osztályos tanuló azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, kellemes élményeket szerzett a Bemben, sok új lánnyal ismerkedett meg, akik a barátnői lettek. Gyakran ünnepeltek együtt születésnapokat és sokat játszottak. A diáktársakon kívül a tanító nénik miatt is szívesen vette hátára reggelente Virág az iskolatáskáját, kedvesek és megértőek voltak az elsős kislánnyal.

 

...és az utolsó

 

A nyolcadikosoknak egy korszak is lezárul életükben a ballagás után, hiszen ők szeptemberben már egy másik oktatási intézmény tanulói lesznek. A végzősök nagy része szép emlékekkel búcsúzik az általános iskolától.

Hock Laura, 8. osztályos tanuló szerint minden egyes iskolai tanév érdekes és izgalmas volt. A nyolcadikos lány azt mondta, akadtak könnyebb és nehezebb évek is, mint például a nyolcadik, ahol a tét a továbbtanulás volt. Laura szép eredményei és egy sikeres felvételit követően angol nyelvvizsgán is bizonyította tudását. Szeptembertől a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója lesz.

 

Csak a diákoknak

 

A tanév vége a pedagógusoknak a diákok vakációjával még nem kezdődik el: rájuk még papírmunkák és a következő tanév előkészítése vár. A tanulmányi időszak vége azonban az összegzésre is alkalmat teremt.

Dr. Baloghné Mester Éva, a Bem József Általános Iskola igazgatója a Nyíregyházi Televízió kérésére rövid összegzésbe kezdett. Azt mondta, visszatekintve a 181 nap nagyon gyorsan eltelt. Az igazgatónő visszagondolt azokra az időkre, amikor még várakozással tekintettek a feladatok elé és figyelték a kis elsősöket, akik tavaly kezdték meg általános iskolai tanulmányaikat. Dr. Baloghné Mester Éva hozzátette, év végén nagyon jó érzés az, hogy milyen ügyes és tehetséges gyermekek járnak a Bem iskolába. Év végén összegezni szokták a mögöttük lévő időt. Az iskola vezetője büszkén sorolta elért eredményeiket.

 

Szünet után új tanév jön

 

A Bem József Általános Iskolában számos megyei és városi tanulmányi, valamint sportversenyt nyertek a diákok, gyarapodott az intézmény egy életmentő készülékkel, a lány röplabdacsapat a diákolimpián első helyezést ért el. Mindezek mellett 23 nyelvvizsgás tanulóval is büszkélkedhet az iskola. Június 16-ától kiürül az intézmény, szeptember 1-jén pedig a már meglévő hét évfolyam mellett, három első osztályban összesen 90 kisgyermek kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

Mikita Eszter