Mindenki készüljön - szombaton ismét Mikulás futás Nyíregyházán!

Több mint három évtizede minden esztendőben megrendezik Nyíregyházán a Mikulás futást. Idén sem maradhat el a program, december 1-jén a Városi stadionban sok programmal várják a gyerekeket és a családokat.

-Az óvodásoknak, iskolásoknak lesz külön táv, és minden résztvevő tombolát kap. Száz ajándék vár gazdára, de mindenki aki megtesz egy kört csoki Mikulást kap ajándékba. Természetesen lesz Mikulás Expressz és cukorágyú is ami nagyon népszerű - mondta Dajka László főszervező.

A táv kategóriánként 400 méter, azaz könnyen teljesíthető. Az esemény egyik fő célja, hogy a családok sportoljanak, a gyerekek pedig megszeressék a mozgást. Évekkel ezelőtt Helebrandt Máté olimpikon is egy hasonló versenyen indult először, felnőtt pedig később két olimpián is részt vehetett.

-Mindegy mi az az esemény ami elindítja a fiatalokat a sport útján, a lényeg, hogy elkezdjenek mozogni. Aztán akár ilyen magasságokba is eljuthat valaki mint Helebrandt Máté, de ha nem is lesz mindenkiből olimpikon, ha egészségesebben élnek a résztvevők, akkor már megéri megszervezni ezeket a rendezvényeket - mondta Sitku Ernő a Nyíregyházi Sportcentrum sportigazgatója.

Az OTP Bank Mikulás futás szombaton 10 órakor kezdődik a Városi Stadionban. Családi futással is várják a résztvevőket, és nem az eredmény a lényeg, hanem hogy mindenki mozgással töltse a délelőttöt.

Dankó László