Minden gyerek kapott esélyt!

Zenés, interaktív foglalkozáson vettek részt az Adj Esélyt az Ifjúságnak! Napközis Tábor résztvevői a múzeumfaluban. Az általános iskolás korú gyerekek nagyon élvezték a mulatságot, ahol még varázsolni is megtanultak. Amikor elfogytak a dalok, a tűzoltók rögtönzött habpartyval lepték meg a nebulókat. Ez hatalmas sikert aratott. A gyerekek egy cseppet sem haboztak beleugrani az egyre növekvő masszába.

 

Az izgalmak tábora

 

Az egyhetes tábor során nemcsak a múzeumfalut ismerhetik meg a gyerekek, számos más, izgalmas helyre elviszik őket. Tegnap például az állatparkot fedezték fel a táborlakók, de a következő napokban egy lovastanyán is látogatást tesznek. 

További képekért kattintson a fotóra!

– Nekem azért jó, mert sok baráttal jövök táborozni, megyünk mindenhová és sok helyet ismertem meg – fogalmazott Béres Ágoston, aki már a második napját töltötte a táborban.

 

Fókuszban az értékek

 

A tábor arra szeretné felhívni a gyerekek figyelmét, hogy vegyék észre, milyen értékek vannak a környezetükben és ismerjék fel, minden embernek szüksége van a szeretetre, elfogadásra. A mai napon ezért a több mint 40 napközis, 19 fogyatékkal élő gyerekkel együtt vett részt a foglalkozásokon. 

– Éppen azt szeretnénk megmutatni, hogy mindenki úgy értékes és úgy különleges, ahogy van. Éppen ezért van egy nap, ahol értelmi sérült gyerekekkel vannak együtt az ép gyerekek és ma például nagyon sok olyan feladat van, amikor tudnak egymásnak segíteni és nemcsak az ép gyerekeknek, hanem fordítva is, hogy ebből is láthassák azt, hogy mindenki a maga valóságában hasznos és értékes – mondta el dr. Jakab-Szászi Andrea, az Adj Esélyt az Ifjúságnak! Napközis Tábor vezetője. Az Esélyt az Ifjúságnak Alapítvány tábora pénteken délután zárul majd, addig még számos élmény várja a résztvevőket.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)