Minden érmet begyűjtött

Kovács Attila edző tanítványát a Szabolcs Tour elnevezésű, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Úszószövetség versenysorozatán három úszásnemben senki nem tudta megelőzni. 25 méter háton, 25 méter gyorsúszásban és 25 méter mellúszásban utasította maga mögé versenytársait. Mindezek mellett 100 méter vegyes úszásban harmadik lett, de úgy, hogy egy évvel idősebbek között versenyzett, akik egy fejjel voltak magasabbak a kislánytól.

 

7 és fél óra a vízben

 

Dorina másfél órát edz heti öt alkalommal. Iskola után az uszodába megy és követi edzője utasításait. Két év múlva már heti nyolc úszáson vesz majd részt. Hat és fél évesen kezdett el sportolni, és már hamar kitűnt az akkor még óvodás kislány a társai közül. A tehetséges kislány sikerességéhez szülei és edzője is hozzájárul. A sportban használatos mondás szerint ugyanis az eredmény egy három lábú szék. Az egyik láb a tehetséges sportoló, a másik a jó edző, a harmadik pedig az önfeláldozó szülő. Ha ezek közül az egyik megbillen, felborul az egész szék.

 

A vízből is figyeli edzőjét

 

A Nyíregyházi Sportcentrum úszója nemcsak az edzéseken, hanem a versenyeken is figyel Kovács Attila szavaira, meghallja a medencében, ha levegővétel közben az edző valamit a medence széléről kiabál.

[REKLAM]

Dorina napjait a Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 2. c osztályában tölti, délután edzése jár, ha pedig szabadideje marad, kutyájával játszik, babázik vagy rajzol.
Példaképének Hosszú Katinkát tekinti, akinek pályafutását figyelemmel kíséri.

Mikita Eszter