Minden a tűz martalékává vált a Petőfi utcán

Teljesen kiégett a Petőfi utcai ház negyedik emelete. A lakást, ahol a tűz keletkezett, lezárták, de a folyosón is látható, hogy minden megsemmisült. A lakás a tragédiában elhunyt középkorú nőé volt, aki 20 éves lányával élt ott. Hozzájuk ideiglenesen költözött oda Borsodból az öccse 7 éves kisfiával.

 

A KISFIÚ ÉS ÉDESAPJA IDEIGLENESEN LAKOTT A LAKÁSBAN

 

A férfi a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta: kamionsofőrként dolgozik egy nyíregyházi cégnél, ezért kisfiával a városba akartak költözni. A nővéréhez, az összes holmijukkal együtt csak ideiglenesen költöztek be, azt tervezte, utána albérletet vesznek ki. Három hétre hagyta a nővérénél a kisfiút, amíg kamionosként egy hosszabb útra ment. Közben történt a tűzeset, amelyben mindenük odaveszett.

További képekért kattintson a fotóra!

A szerencsétlenül járt férfi számára egy nyíregyházi vállalkozó gyűjtést szervezett, a város több presszójában perselyben gyűjti a pénzt. Szekeres István és családja számára most minden segítség jól jön.

 

GYŰJTÉST SZERVEZTEK A CSALÁD JAVÁRA

 

A férfi számára az önkormányzat felajánlotta segítségét. A NYÍRVV soron kívüliséggel, rendkívüli eljárással megoldja lakhatását. Rajta kívül a társasházból még egy család kérte, hogy biztosítsanak számukra elhelyezést. Szekeres István számára a segíteni vágyók készpénzt a Budapest Bank 10104459-30403800-01003004 számlaszámra utalhatnak. A Petőfi utcai emeletes házban hat lakás kivételével mindenütt visszakapcsolták az áramot, de a gázszolgáltatás helyreállítása több napot is igénybe vehet, miután az egész rendszert át kell vizsgálni. A tűz keletkezési okát még vizsgálják.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)

KORÁBBI CIKKEINK A TŰZESETRŐL:

Unokájával együtt a mélybe vetette magát
Tragédia a Petőfi utcán
Nyíregyháza önkormányzata is intézkedett
Nem voltak szemtanúk – Újabb fejlemények a nyíregyházi tragédiáról