Milyen a világ legjobb palacsintája?

A palacsintás király című előadás után a Móricz Zsigmond Színház művészei megnézték a gyermekrajzokból rendezett kiállítást. Készültek alkotások finomabbnál finomabb palacsintákról és a mesejáték jeleneteiről is.

– Fantasztikusak ezek a rajzok – mondta Horváth Viktor színművész. – Úgy látom, hogy a gyerekek látták az előadást, és az alapján rajzoltak. Mindegyik rajz nagyon tetszik.


A SZÍNÉSZEKKEL IS TALÁLKOZHATTAK A GYEREKEK

 

A mesebeli Tóbiás király imádja a hasát, és persze a palacsintát is. Fiának is úgy választ menyasszonyt, hogy palacsintasütő versenyt hirdet: az a lány, aki megsüt 77 palacsintát, királyné lehet. A lányok persze felsülnek, Derelye, a főszakács ugyanis furfangjával eléri, hogy minden palacsinta leragadjon. Kökényszemű Katica eszén viszont nem tud túljárni, így megsül a 77 palacsinta. A palacsintás király című mese Tóbiás királyának megvannak a kedvenc palacsintái, de a Móricz Zsigmond Színházban most a néző gyerekeknek is feltették a kérdést: milyennek képzelik a világ legjobb palacsintáját. A kicsiknek erről rajzversenyt hirdettek.

– Nagyon fontos számunkra, hogy a gyerekeknek azon túl is legyen közük a színházhoz, hogy szépen felöltöznek, eljönnek ide és megnéznek egy előadást – mondta a kiállítás megnyitóján Árgyellán Edina, a Móricz Zsigmond Színház marketingvezetője. – Most nemcsak elengedhették a fantáziájukat, hanem találkozhatnak a mesejáték szereplőivel, és a rajzokból egy kiállítás is született, ami, szerintem, egy fantasztikus dolog.

 

10 ISKOLÁBÓL ÉRKEZTEK GYERMEKRAJZOK

 

A Móricz Zsigmond Színház felhívására 10 iskolából érkeztek gyermekrajzok. Mindenki másképp képzelte el a világ legjobb palacsintáját.

– Többféle palacsintát is rajzoltunk, nutellásat, epreset, karamellásat, mert szerintünk ezek a legfinomabbak, és ezt egy könyvvé fűztük össze – mesélte Katona Rebeka, a Krúdy Gyula Gimnázium hetedik osztályos tanulója.
A rajzpályázatra beérkezett legjobb alkotások készítőit megjutalmazták. A két nyertes osztály, a Zelk Zoltán Általános Iskola 1. b osztálya és a Krúdy Gyula Gimnázium 7. d osztálya jutalma az volt, hogy A palacsintás király szereplőivel fogyaszthatták el jutalom palacsintáikat.

F. A.