Milliós felajánlás a kórháznak

 

 
Kapnográfos készüléket kapott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nyíregyházi intézményének, Sürgősségi Betegellátó Osztálya. Az 1 millió forint értékű műszert a Hübner-H Kft. ajánlotta fel.

 

A jó kapcsolat eredménye

 

– A Hübner cég családi hagyományokkal rendelkező vállalat csoport és a családi hagyományokhoz az is hozzá tartozik, hogy megpróbáljuk a szociális elhivatottságunkat jelezni a régióban, a városban ahol jelen vagyunk. Mivel a kórházzal ilyen hosszú és jó kapcsolatunk volt már, ez kézenfekvő volt, hogy az ő igényeinek megfelelően megpróbálunk olyan ajándékkal kedveskedni, amelyet hosszútávon használni fognak – mondta el Ingo Heerdt a Hübner-H Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető hozzátette, már többször ajánlottak fel orvosi műszert az intézménynek. A cég, a város erős gazdasági erővel bíró vállalata, ezért a kórházi igényeknek és a Kft lehetőségeinek megfelelően a jövőben is terveznek hasonló támogatást nyújtani. A Jósa András Oktatókórház főigazgatója örömmel fogadta az ajándékot, mert nagy segítséget nyújt majd a betegbiztonság növelésében.


Szükség van a támogatásra


–  Örömteli dolog, hogy ilyen indíttatásuk van, hogy a mi betegellátásunkat segítik egy-egy ilyen műszerrel. Ennek a műszernek a mindennapi működésben van jelentősége. Korlátlan mennyiségben tudunk ilyen műszereket felhasználni, hisz nagyon sok olyan betegünk van, akinek a monitorázásához feltétlenül szükséges – mondta el Dr. Adorján Gusztáv a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

A berendezés, kilégzett szén-dioxid értéket mérő technológiát alkalmaz, amely intubált és nem intubált páciensek ellenőrzésekor széles határok közötti beállításokat tesz lehetővé. Könnyen használható, pontos és gazdaságosan üzemeltethető készülék.

 

A mindennapi betegellátást segíti

 

– A mindennapi betegellátás során kiválóan tudjuk használni főleg a súlyos intenzív betegellátást igénylő betegek esetében ezt a készüléket, mivel itt tulajdonképpen arról van szó, hogy egy légzési elégtelenség állapotában érkező betegnél, ha emelt szintű légútbiztosításra van szükség – tehát egy úgynevezett intubációs műveletet kell, hogy az orvos végrehajtson, amivel a lélegeztetést lehet folytatni –, az intubáció során a tubus pozíciójának a kontrolljára szolgálhat ez a készülék – mondta el Dr. Ligeti Richárd a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának adjunktusa.

Az intézmény továbbra is várja a felajánlásokat, a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt, a segíteni vágyók a kórház alapítványán keresztül tudják ezt megtenni.

 

Kanócz Rita