Mikulásnak öltözött motorosok szerveztek gyűjtést a Gyermekosztálynak
Fotó: Szarka Lajos

Motoros Mikulások gyűjtöttek adományt Nyíregyházán a Jósa András Oktatókórházban fekvő gyerekeknek. Délelőtt találkoztak a Mikulás ruhába öltözött motorosok az egyik bevásárlóközpont parkolójában, majd több százan indultak el kétkerekűjükkel a városban egy tiszteletkört tenni, ezzel felhívva a figyelmet a jótékonykodás fontosságára. A végállomás a Gyermekosztály volt, plüssöket, mikulás csomagot, tisztálkodási szereket és gyümölcsöt adtak át a kicsiknek.

Vasárnap délelőtt több száz mikulás ruhába öltözött motoros gyülekezett Nyíregyháza egyik bevásárló központjának parkolójában. Folyamatosan érkeztek az adományok, rengeteg plüss figura  tisztálkodószerek és gyümölcsök kerültek a zsákba. A Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályán fekvő beteg gyerekeknek gyűjtöttek.

Már 11. alkalommal rendezzük meg a motoros mikulás felvonulást, ami a Nyír1 Bikers Motoros Alapítvány rendezésében kerül sorra. Jótékonysági utunk során összegyűjtjük az adományokat és a kórház részére juttatjuk el. A városba teszünk egy tiszteletkört, a gyerekek örömére szaloncukrot és csokit osztogatunk.

– mondta el Zlota János, a rendezvény egyik szervezője.

Együtt indultak el a motorosok és tettek egy tiszteletkört Nyíregyházán, majd tartottak egy pihenőt Kabaláson. Innen a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályára vették az irányt, ahol már nagyon várták őket a dolgozók és a gyerekek egyaránt.

Nagyon örülök a Mikulásnak, hogy itt tudtam vele találkozni, otthon nem tudtam, mert nagyon beteg voltam.

– mondta el Petrohai Ramóna.

A motoros mikulások minden évben ellátogatnak az osztályra, ezzel is próbálják elfeledtetni a kicsikkel azt, hogy betegek és hogy a kórházban vannak.

Minden évben meglátogatják a Gyerekosztály beteg gyerekeit, egy kis időre elfeledtetik a betegséget, elfeledtetik azt, hogy hol vannak, mosolyt csalnak az arcukra. Ezért szeretnénk megköszönni, hogy minden évben meglátogatnak minket.

– mondta el Dr. Djogniné Gresó Judit, a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának ápolója.

A gyűjtés tehát sikeres volt, jó helyre kerültek a felajánlott adományok.

Kapcsolódó galéria

Motoros Mikulások 2019