Mikulás zsákocskákban adják haza az újszülötteket Nyíregyházán
Mikulás zsákocskákban adják haza az újszülötteket Nyíregyházán

Egy nagyon kedves kezdeményezéssel szeretnének hagyományt teremteni a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Újszülött Részlegén.

Egy kisbaba születése mindig nagy esemény, de talán még különlegesebb alkalom, amikor valamilyen ünnepnapon jön világra egy család legkisebb tagja. A kórház szülészetén közel ötven kis csöppség született meg a napokban vagy érkezik a Mikulással egy időben.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője kedveskedett az újszülött csecsemőknek és édesanyjuknak olyan ajándékkal, mely mindig erre a napra emlékezteti a kis jövevényt és családját. A kedves gesztus célja hagyományt teremteni az elkövetkező évek Mikulás-napi újszülöttjei számára is, hiszen ők ennek a napnak a legkisebb, de legnagyobb ajándékai is egyben.

Fülig ért a mosolytól a szánk, mikor a nővérek felöltöztették a babánkat a kis zsákocskába és a sapkába. Mi hatan vagyunk egy szobában, mindenkinek itt van a babája, és nem győzünk bennük gyönyörködni. Egy örök emlék lesz a kis Mikulás zsák és a sapka

- adják egymásnak a mondatokat a kismamák.

A kórház újszülött részlegéről ezen a napon a Mikulás zsákjában és sapkájában engedik haza családjukhoz a pici babákat.

Kapcsolódó galéria

Újszülött Mikulások