Mikulás futás - napsütés, remek hangulat és családok. Kell ennél több?

Apuka sétál kislányával kézenfogva a Városi Stadion bejárata felé. Tavaly is itt voltak a Mikulás futáson, így idén sem volt kérdéses, hogy újból jönnek. "Nem verseny, a lényeg, hogy végig kocogd a távot" - adta ki a taktikai utasítást a gyerkőc édesapja. Igaza volt, a Mikulás futáson ugyanis minden célba érkező tombolát kapott, függetlenül a helyezéstől. És így megy ez már több mint három évtizede...

- Egy hagyományos sportrendezvényről beszélünk, és természetesen idén is folytattuk. Fontos, hogy a családok, a gyerekek mozogjanak, és igyekszünk ehhez minden feltételt biztosítani Nyíregyházán. Az elmúlt években számos rendezvény mellett az infrastruktúrán is fejlesztettünk, ami a jövőben is folytatódik - mondta Kósa Árpád, az önkormányzat kabinetvezetője. 

A Városi Stadion felújítása is tervben van, így lehet, hogy a mostani volt az utolsó Mikulás futás a létesítményben. Jöttek is szép számban a résztvevők, akiket friss péksütemények és korosztályonként 400 méteres táv vártak. De volt Mikulás szépségverseny és közös bemelegítő kocogás is.

Az Arany János Gimnázium és Általános Iskola tanulói több mint kétszázan érkeztek meg egyszerre, de a Zelkből, és a Krúdyból is jöttek diákok. Elvégre munkanap volt a szombati, de a Mikulás futás jó alkalom volt arra, hogy a testnevelés órát itt tartsák a pedagógusok.

A futás után pedig jöhetett a pihenő - a Mikulás Expresszen, a kisvonaton mindenki ingyen utazhatott. Természetesen senki nem távozott üres kézzel, az élmény mellett száz ajándék is gazdára talált. 

Dankó László