Mikulás csomagokkal várta ma a gyerekeket a Rotary Mikulás a Jósa András Múzeumban

 

Az EarlyAct vezető hozzátette:

Ez már hagyomány a Nyíregyházi Rotary Clubnál! Minden évben megrendezzük a Mikulás ünnepséget a Jósa András Múzeummal közösen. Ilyenkor 3-4-500 gyereket szoktunk elhívni a város iskoláiból, főleg azokból, ahol fogyatékkal élő gyerekek tanulnak, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy őket megvendégeljük egy kis Mikulás csomaggal. Különböző foglalkozásokat szerveztünk nekik, most is lesz bábelőadás, kézműves foglalkozások, a Wesselényi iskola arcfestéssel készült erre a napra, a Művészeti Szakgimnáziumból jönnek zenével-tánccal és így vendégeljük meg a gyerekeket és távozáskor pedig minden gyerek - kis versért, énekért - a Mikulástól ajándékcsomagot kap.

A múzeummal immár nyolc éves kapcsolata van a nyíregyházi Rotary Clubnak. Többek között a 'kis doboznyi szeretet' elnevezésű ajándékgyűjtő programban is segít a jótékonysági szervezet.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Kohut Árpád

 

Dohanics László, a múzeum PR-menedzsere elmondta:

Ennek lényege, hogy december 20-áig azok a polgárok, nyíregyházi lakosok, akik úgy gondolják, hogy van 'felesleges' ruhaneműjük, játékuk, amit nem használnak vagy éppen tartós élelmiszer, akkor azt egy cipős dobozba becsomagolva a múzeum portájára behozzák. A Rotary Clubbal együtt és a Magyar Vöröskereszttel karöltve azokat 20-a után a rászoruló családoknak, gyerekeknek szeretnénk eljuttatni.

Az ajándékgyűjtők, felajánlók minden csomagért egy múzeumi belépőjegyet kapnak, azt január végéig használhatják fel.


Dér Vivien