Mikulás a Városházán

Mikulás most nem a Kossuth téri házában, hanem a Városházán várja a kicsiket. A gyerekek szaloncukrot kapnak a Mikulástól, cserébe pedig dallal vagy verssel üdvözlik a Télapót. A Mikulás csütörtökön és pénteken reggel kilenc és este hét között várja a gyerekeket. A szervezők azt kérik, hogy csoportos látogatás esetén a hosszú várakozás elkerülése miatt jelentkezzenek be a Mikuláshoz. Ezt a 06/20 583-2171 telefonszámon tehetik meg.
A Mikulás péntek estig fogadja a gyerekeket a Nyitott Városháza program keretein belül. Utána visszatér a Kossuth téri Mikulásházba. Ott szombaton és vasárnap reggel kilenc és este hét között van, december 9-től pedig 10 és 12, valamint délután 3 és este 6 között fogadja a kicsiket.

(További képekért kattintson a fotóra!)

A Krúdy Teremben pedig Száz év karácsonya címmel nyílt kiállítás, ez december 3-8. között ingyenesen látogatható. A tárlat a Kállay Gyűjtemény szervezésében mutatkozik be a Városháza dísztermében, anyagát a Szentendrén található Hubay Ház Karácsonyi Kiállítás és Szalon biztosítja.
A Kossuth téri programok december 4-én folytatódnak. Csütörtök zumbázni lehet majd Kalapos Tamással, a Burattinó Bábszínház pedig Mikulás mesét ad elő a színpadon. Ugyanezen a napon 15.30-16.30 óra között dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere minden arra sétáló járókelőt ajándék lapcsánkával vár.

Erdős József

Fotó: Máté János