Mikó István újra Nyíregyházán – Három alkalommal lép színpadra a Sóstói Múzeumfaluban
Fotó: Mandala Dalszínház

Július 29-én, július 31-én és augusztus 6-án láthatja a közönség Mikó Istvánt a Mandala Nyár programjában. Mind A szabin nők elrablása, mind a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című darab könnyed szórakozást ígér a nézők számára.

A nyíregyházi közönség évek óta láthatja a Jászai Mari-díjas, kiváló művészt, Mikó Istvánt a színpadon. A Mandala Nyár programsorozat keretében először július 29-én, csütörtökön este A szabin nők elrablása című darabban játszik a színművész.

„Én nagyon szeretek ide jönni, nagyon kedvesek az emberek, a közönség érdeklődő és szeretik nem csak a Mandala Dalszínházat, hanem a színészeket is.” – mesélte Mikó István.

2 előadás – 3 időpont

Mikó István Rettegi Fridolin színidirektor bőrébe bújik a színpadon, de a való életben is ő a rendezője a darabnak. Aki pedig lemarad a csütörtöki előadásról, még augusztus 6-én, péntek este is megtekintheti a Sóstói Múzeumfaluban. Az igényesen szórakoztató zenés vígjáték, egyben vallomás a vándorszínházról, amely bemutatja annak romantikáját, szenvedélyességét, örömeit és keserveit egyaránt.

„A szabin nők elrablása című darabot rendeztem itt a Mandala Dalszínházzal és ebben játszom az egyik főszerepet, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházzal pedig szintén az én rendezésemben az egyik szerepet is játszom abban az előadásban is, Móricz Nem élhetek muzsikaszó nélkül című darabját játsszuk a Múzeumfaluban. Én szerintem tipikus nyári előadás lesz, kellemes szórakozást ígér. Mind a kettő zenés is, tehát aki nem csak a drámát szereti, mind a kettőből kaphat.” – tette hozzá a Jászai Mari-díjas színművész.

A Nem élhetek muzsikaszó nélkül című darab tükröt tart egy letűnt kor, a boldog jólét vidám, ám könnyelmű kora elé. A közönség három időpontban láthatja Mikó Istvánt Nyíregyházán: július 29-én csütörtökön, július 31-én szombaton, illetve augusztus 6-án pénteken.

Mandala Nyár 29. Plusz

A tavalyi fél nyarat és a mostani szűkített esztendőt is tekintve az idei évi program a Mandala Nyár 29. Plusz számot viseli. A Mandala nyarak első 20 éve a Szabadtéri Színpadon zajlott, ezután hat évig a Sóstói Múzeumfaluba várták a vendégeket, viszont a skanzen felújítása miatt három évet a Szent Miklós iskola udvarán töltöttek. Ebben az évben viszont a régi-új helyszínen, a Sóstói Múzeumfaluban 20:30-től kezdődnek az előadások. Augusztus 28-ig lesz még vígjáték, improvizációs est és zenés történelmi játék is a Mandala Nyár kínálatában.