Micsoda végjáték, micsoda szezonzárás - nyert a Tigers a Miskolc ellen

 Egy szinte tétnélküli találkozó várt a Tigriskölykökre és az Acélosokra szombaton. A szabolcsiak viszont mindenképp szépen akartak búcsúzni a szezontól és a hazai közönségtől. Ez sikerült is! Remekül indult a mérkőzés. A hazaiak az első támadásukat pontokra váltották, Dobránszky Joel 13 yardról futotta meg az első touchdownt (6-0). A Steelers-nek viszont sikerült válaszolni. A főként futásokkal próbálkozó acélvárosiak Baranyai Péter 20 yardos megiramodásával egyenlítettek, majd az irányító Bodnár Benedek kétpontosával fordítottak a második játékrészben (6-8). A félidő végén a Miskolc közel állt ahhoz, hogy növelje előnyét, de a Tigers védelem megállította a gólvonalnál a Steelers-t. Viszont nagy érvágás volt a vendégeknél, hogy a szünet előtt Bodnár megsérült és nem tért vissza a pályára.

A harmadik negyedtől kezdve viszont megtáltosodott a Nyíregyháza. Egyre jobban kezdett működni a passzjáték, Nagy Balázs pedig óriási elkapásokkal hozta a yardokat csapatának. A játékrészben egy 12 yardos elkapott TD-vel meg is fordította az állást az ifjú fogadó játékos: 12-8. A védelem pedig tette a dolgát becsületesen, szinte csírájában elfojtotta a vendég akciókat. Az utolsó negyedben a közönségnek is játszottak a Tigrisek. A remek formát mutató Nagy Balázs ezúttal egy 34 yardos elkapással 18-8-ra módosította az állást. A védelem és a speciális egység is fantasztikus teljesítményt nyújtott. Béres Máténak több látványos visszahordásai is voltak és a TD-t követő rúgásnál összeszedte a labdát. Baranyai ugyan visszaszerezte később a malacbőrt, de a Miskolc továbbra sem tudott irányítója nélkül jelentős akciókat vinni. A mérkőzés utolsó pillanatai igazán közönségszórakoztatóvá váltak. A Tigers saját 20 yardos vonalán visszakapta a támadás lehetőségét. Innen Dobránszky ismét megtalálta Nagyot, aki be is ért az end zone-ba a játékszerrel egy 80 yardos akciót lezárva. Ezután a kétpontost Lipcsei Péter értékesítette (26-8). Kevesebb, mint egy perc maradt hátra a mérkőzésből, de a Tigrisek nem álltak le. Béres a rúgás után ismét labdát szerzett. Itt a fiatalok már nagy játékkedvvel játszottak, és látványos akciókkal örvendeztették meg a közönséget. A találkozó legvégén egy trükkös play következett, aminek eredményeként Nagy Balázs passzát Dobránszky Joel váltotta pontokra. A Tigers egy szenzációs utolsó negyedet produkálva megérdemelten nyert 32-8-ra és győzelemmel búcsúzott a 2019-es naptári évtől.

„A mérkőzésen az első nagy fordulatot az hozta, hogy a védelem megértette, hogy mit szeretnénk játszatni velük, és hogy mit játszik az ellenfél” – értékelte a találkozót Mihalik György vezetőedző. – „Az offense akadozott egy kicsit az első félidőben, voltak hiányosságok. A szünetben felhívtuk a játékosok figyelmét erre, és a folytatásban már nem voltak gondok. Az utolsó pár pillanatról pedig annyit, hogy érezhető volt a srácokon, hogy élvezik a játékot. Ezt próbáltuk tudatosítani náluk. A sok kis trükkös játék felejthetetlenné tette a mérkőzést. Béres Mátét és Nagy Balázst pedig illik kiemelni, mert mindketten életük meccsét vívták. Elégedetlen vagyok abból a szempontból, hogy nem sikerült elérni a rájátszást. Júliusban kezdtünk el foglalkozni a srácokkal. Ahhoz képest rengeteget fejlődtek mind technikailag, mind fejben. Ezt viszont öröm volt látni!”

Ezzel a sikerrel a Tigrisek Keleten a harmadikak lettek, az összesített táblázaton pedig a hatodik helyen végeztek az U19-es bajnokságban.

Nyíregyháza Tigers-Miskolc Steelers 32-8 (6-0, 0-8, 6-0, 20-0)
Pontszerzők: Nagy Balázs 3 TD, Dobránszky Joel 2 TD, Lipcsei Péter 1 PAT, illetve Baranyai Péter 1 TD, Bodnár Benedek 1 PAT.

Fotók: Szabó Celesztina