Michelin-sétány Nyíregyházán

Húsz éve már, hogy a Michelin Hungária Kft. megkezdte magyarországi működését, munkahelyet biztosítva ezzel több száz nyíregyházi családnak is. Születésnapján az ünnepelt úgy gondolta, valamilyen maradandó értékkel kíván hozzájárulni környezetéhez. Nyíregyháza vezetésével egyeztetve választották helyszínül a Bujtosi-tó környékét, amelynek partján 20 oszlopos tölgyfát ültettek el.

 

A jövő jelképe

 

Dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. gyárigazgatója elmondta, úgy gondolják, hogy tenni kell a környezetért és a lakóközösségért minden formában. Hozzátette, úgy véli, a faültetés egyszerre valahol a környezetnek a továbbépítése és egyben a jövő szimbóluma is.

További képekért kattintson a fotóra!

A fák, illetve az újonnan kialakított Michelin-sétány illeszkedik a városrész képébe. Az új környezet kialakítását Nyíregyháza is támogatta.

 

Újabb „ékkő” a városban

 

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere kifejtette, együtt örülnek az elmúlt 20 évnek, amit a Michelin itt eltöltött a városban. A Michelin-sétányhoz Nyíregyháza is hozzájárult, hiszen saját erőből építették meg a sétány részét. A 400 méteres útvonal több mint 2 millió forintból valósult meg. Az alpolgármester hozzátette, azt gondolja, hogy ez újabb ékköve lesz a Bujtosi-tónak és környékének.

 

Fontos a társadalmi szerepvállalás

 

A Michelin Hungária Kft. fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást. Ennek értelmében rendszeresen támogatnak iskolákat és óvodákat gumitéglákkal, amelyek biztonságosabbá teszik a gyerekek testmozgását, de a Michelin Bringafesztivált is azért rendezték meg már hat alkalommal, hogy a városban élő családok közösen tegyenek egészségükért.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)