Michelin Bringafesztivál – Tizedik alkalommal tekertek közösen Nyíregyházán

Idén immár tizedik alkalommal rendezték meg a Michelin Bringafesztivált Nyíregyházán. A közös tekerés mellett több érdekes program várta a résztvevőket, de természetesen ezek is kapcsolódtak a biciklizéshez, valamint a színpadi fellépők is színesítették a napot.

Ismét biciklisekkel telt meg a Kossuth tér szombaton, a közösségi élményen túl számos érdekes digitális játék várta a résztvevőket. A legnépszerűbb program a Vidám Kerekezés volt, amely ezúttal sem maradhatott el: a Kossuth térről 13 órakor induló résztvevők kellemes környezetben, kényelmes tempóban tehették meg a 10 kilométeres utat Sóstóig.

80 km kerékpárút

A jubileumi bringafesztiválon dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is köszöntötte a résztvevőket.

Most is sokan vagyunk és még többen leszünk, mint ahogy az elmúlt tíz évben mindig. Nagyon örülök, mert itt egy nagy egymásra találás is van a Michelin és a városvezetés között. Mind a kettőnknek fontos az egészséges életmód, a környezetünk védelme és a biztonságos közlekedés. A biciklizésben ez mind megvan, Nyíregyházának nagyon jók az adottságai, most már 80 km-es kerékpárút-hálózatunk van, nem annyira dimbes-dombos, nem annyira fárasztó és elektromos bicikli sem kell hozzá” – mondta a polgármester szombat délelőtti köszöntőjében.

Változatos programok

Bár a 2020-as év eleji tervekben szerepelt először a tizedik bringafesztivál, a koronavírus ezeket a sporteseményeket is felfüggesztette ideiglenesen. 2022-ben viszont újra elstartolhattak a kerékpárosok a belvárosban.

A program mindig változik egy picikét, ebben tegnap még az időjárás is segített, de a lényeg mindig ugyanaz marad. Két dolog miatt vagyunk itt. Az egyik az, hogy a közlekedésről beszéljünk, arról, hogy közlekedni kell, ugyanakkor nagyon jó buli is, és ha már közlekedünk, akkor közlekedjünk biztonságosan. Mit kellene nekünk tenni mint kerékpárosoknak és mit kell tenni az autósoknak annak érdekében, hogy mindenki biztonságosan közlekedhessen? Mit tudunk mi ehhez tenni mint Michelin, a város egyik legnagyobb munkáltatója és a világ egyik legnagyobb abroncsgyártója? A nap másik része, hogy érezzük jól magunkat a barátainkkal, a családjainkkal, tekerjünk egy jót és legyen egy kellemes napunk” – mondta dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária ügyvezetője.

Közlekedjünk biztonságban

Ahogy dr. Nemes Attila is fogalmazott, a rendezvény mottója most sem változott: Közlekedjünk együtt biztonságban, vigyázzunk egymásra. Természetesen a kísérőprogramok is a kerékpárokról szóltak, akadálypályák, KRESZ-ismeret és extrém eszközök kipróbálása is szerepelt a szombati rendezvény listáján.

Kapcsolódó galéria

Michelin Bringafesztivál 2022