Mi már tudjuk, mit csinál majd pénteken! Helló Nyíregyháza!

A RÉSZLETES PROGRAMÉRT KATTINTSON!

Tavaly szinte egész nap telt házzal üzemelt a Kossuth tér a Helló Nyíregyháza! idején. A különböző vetélkedők, bemutatók és persze az izgalmas koncertek miatt a városlakók mellett környékbeliek, sőt turisták is érkeztek a sétálóutcába. „Az önkormányzat arra számít, hogy így lesz ez az idei évben is!” – ebben bízik dr. Ulrich Attila. Nyíregyháza alpolgármestere sajtótájékoztatón mondta el, hogy pénteken a Kossuth tér mellett további nyolc helyszínen, többek között a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren, a könyvtár előtt és a Korzó környékén is lesznek programok. Dr. Ulrich Attila azt mondta, a Helló Nyíregyháza! nemcsak szórakoztat, azt is bizonyítja, hogy ez egy izgalmas település.

– Nyíregyháza egy sokszínű város, egy ezerarcú város, ahol a tehetség egészen az óvodás korosztálytól kezdve a civil, idősebb csoportokon keresztül megvan, ezért vannak itt a különböző iskoláink, ezért vonulnak fel, ezért mutatjuk meg a város különböző arcait. Ezért adunk esélyt, lehetőséget azoknak a szervezeteknek, akik a hátrányos helyzetű embereket képviselik vagy éppen az elesetteket. De szeretnénk a vidámságot is előtérbe helyezni. A gyerekeknek a játékokat, a koncerteket, az utcabált. Mind-mind azért csináljuk, hogy megmutassuk, Nyíregyháza egy olyan város, ahol érdemes maradni, ahol érdemes élni, érdemes szórakozni és érdemes akár idejönni üdülni is – tette hozzá dr. Ulrich Attila.

 

Bemutatkozik a város

 

Pénteken reggel kilenckor polgármesteri köszöntővel kezdődik majd a Helló Nyíregyháza!. A Kossuth teret ezután óriásbábosok veszik birtokukba, de lesz itt cukorágyú és kutyás bemutató, sőt a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorát is a nagyszínpadon veszik fel. Mindezek mellett sportbemutatók, táncosok és zenekarok váltják majd egymást estig. A programok nagy része a Kossuth térre koncentrálódik, azonban itt is érdemes minden szegletet felkeresni, hiszen több helyszínen párhuzamosan történnek majd az események. A Zrínyi Ilona utcában például arcfestés és kézműves foglalkozások lesznek. A szökőkútnál az óvodásokat várják. Nekik különböző vetélkedőket szerveznek – tette hozzá Dajka László, a Nyíregyházi Sportcentrum sportszervezője. Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója azt mondta, ők az olvasás szerelmeseit és az ügyes kezűeket várják az intézmény elé. A Váci Mihály Kulturális Központ előtt a város civil szervezetei mutatkoznak be. Többek között a gasztroegyesületek is ide várják az ínyenceket.

További képekért kattintson a fotóra!

– Folyamatosan január óta jönnek, keresnek a civil szervezetek, hogy jönni szeretnének, megértették azt is a szervezetek, hogy a városi lehetőségeket mindenféleképpen ki kell használni. Meg kell, hogy mutassák, mi a tevékenységük, mikkel foglalkoznak, hiszen úgy tudják a saját szervezetüket is bővíteni és úgy tudnak egyre több emberen segíteni – mondta el Petneházyné Bugán Magdolna, az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság igazgatója.

A városházi sajtótájékoztatón az is kiderült, a Korzó előtt játszóház és gyerekfoglalkoztatók lesznek, a Dózsa György utcában pedig a különböző szak- és szakközépiskolák fogadják az érdeklődőket. Akinek van kedve, többek között marcipánfigurát vagy mobilapplikációt készíthet, megismerkedhet a számítógépes építészeti programokkal és láthatja, hogyan alkotnak takarítórobotot a fiatalok – erről Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója és Károly Enikő, a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola igazgatója beszélt.

 

Nyolc macsó a színpadon!

 

A Helló Nyíregyháza sztárvendége idén az Ocho Macho lesz. A koncertjük este hétkor kezdődik. Utánuk az L. K. Beat csap a húrok közé és hajnalig tart az utcabál. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a rendezvényen idén is köszönésért tallér kapható, a tallérokért pedig élmények vásárolhatóak. Többek között kreatív fajátékokra, csillámtetoválásra vagy csi-hu-huzásra válthatóak be az összegyűjtött játékpénzek.

 

Tolva szabályos!

 

Az önkormányzat mindenkinek jó szórakozást kíván, azonban azt kiemelték, idén a nagyrendezvények alatt nem lehet biciklivel közlekedni a sétáló területén. A balesetek elkerülése érdekében pénteken tolni kell itt a kerékpárokat. Ezt a Közterület-felügyelet ellenőrzi.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)