„Mi már így csináljuk” - zárókonferencia a nyíregyházi Kikelet Tagintézményben   

Mút héten rendezték meg nyíregyházi Kikelet Tagintézményben az Erasmus + kisléptékű köznevelési partnerségek zárókonferenciája. A rendezvény célja volt, hogy a Kikelet óvoda bemutassa sikeres pályázatát a város óvodáinak.  Több, mint húsz óvoda igazgatója érdeklődött az Erasmus pályázat beszámolójáról.

A konferenciát Kissné Orosz Anita a Szociális és Köznevelési Osztály munkatársa és Tóth Imre a Gyermekeink Harmonikus Fejlődésért Alapítvány elnöke nyitotta meg. Ezt követte a Kis léptékű köznevelési partnerségek 2022-1-HU01-KA210-SCH-000081105 pályázat megvalósításáról számolt be a nyíregyházi Kikelet óvodából Bajnay- Szabó Mónika, a csíkszeredai Napocska óvodából Kopacz Erika és a nagykaposi magyar tanítású nyelvű óvodából Kássa Melinda igazgató.  Kisléptékű partnerségünk célja volt bevált, jó gyakorlataink megismertetése, az innovatív módszerek bírtokában lévő pedagógusaink tudásának átörökítése a sport, az informatika, a fenntarthatóságra nevelés, a hátránycsökkentés területén, határon túli partnerintézmények között. A program elősegíttette az együttműködést, ötletek terjesztését, a bevált gyakorlatok és a szakértelem átadását, a digitális képességek fejlesztését, ezáltal hozzájárulhattunk a magas színvonalú oktatás fejlesztéshez, miközben erősítették a társadalmi kohéziót.

A rendezvényt a Kikelet óvoda néptáncosai, ritmikustáncosai és zeneóvodásai színesítették. Az érdeklődők előadást hallgathattak az „Így tedd rá”, és a „Látható hangok” módszerről is. A testvéróvodák Maci robotokkal, szenzoros, mozgásfejlesztő, Dioo, Okoskocka, Mozgáskotta,  eszközökkel is gazdagodtak.

A program zárásaként a három ország az intézmény rózsakertjében barátságuk jelképeként egy rózsafát ültetett, hogy a partnerség a pályázattal ne érjen végett, legyen miért visszatérni, hiszen a rózsát ápolni kell.

Forrás: Bajnay- Szabó Mónika, tagintézmény-igazgató, TKÓ Kikelet Tagintézmény Nyíregyháza